ne propustite!

Završni vikend Špancirfesta u velikom stilu - evo što vas sve čeka

Objavljeno: 25.08.2023. 14:14

Zadnja izmjena: 25.08.2023. 14:14

Dan po dan, korak po korak i došpancirali smo do zadnjeg vikenda Špancirfesta.

Vjerujemo da ste pronašli nešto za sebe u mnoštvu programa uličnih umjetnika, glazbenih poslastica, gurmanskih delicija, a onima koji tek dolaze želimo srdačnu dobrodošlicu. Ulični program iznimno je bogat, jer ulice preuzimaju ulični performeri Le Cyclofa’, Stelzen Art sa svojim performansom Iz morskih dubina, stižu nam i Global Drummersi, ali to nije sve. Upoznajte Special Conquest, koji dolaze s posebnim bljeskovitim vozilom, a uz njih će u svojoj ljepoti zasjati i neonski štulaši. Zadnja tri dana ujutro i navečer nastupaju na ulicama u središtu Varaždina.

Gastro užici “vrebaju” skoro na svakom kutku i neće vam biti teško pronaći svoje omiljene poslastice, a prave glazbene gušte priredit će grupa Cold Snap u petak u 21 h na PAN pozornici Stari Grad, pri čemu će obilježiti i dvadeset godina svirke. Pri dolasku na koncert svratite do lančane kule u Vindiland, gdje se priprema čarobna večer “Milky Night”, na kojoj nastupaju plesači iz plesnog studija Vindi, odjeveni u bijelo.

Spektakularna završnica

Večernji sati subotnje večeri rezervirani su za dva odlična koncerta. Na PAN pozornici Stari Grad, nastupa popularna grupa Buč Kesidi. Prije njih za dobru atmosferu će se pobrinuti Fran Vasilić, glazbeno nadaren mladić koji je skupio respektabilnu brojku followera na tik-toku. Stage Carlsberg Food & Party zone u subotu preuzima Besh o droM, Gypsy Jazz atrakcija iz Mađarske, a izvode s nevjerojatnim žarom najpoznatije pjesme romske glazbe i to s već više od 20 godina te su jedan su od najutjecajnijih Gypsy Jazz bendova na svijetu.

U nedjelju nas očekuje spektakularna završnica Špancirfesta. Jutro otvaraju Zagrebački bubnjari i atraktivne izvedbe štulaša. Od 19 sati DJ Svemir, kojem je svega 8 godina, pušta glazbu, a Park kreative postaje dječji disco pod vedrim nebom. Večer je rezervirana za glazbene poslastice: Parni valjak featuring Igor Drvenkar na PAN pozornici Stari Grad (21 h), a prije njih će ekipu zagrijavati varaždinski bend Crna kronika (19.30 h).

Komentari