suradnja oko projekata

FOTO Međimurski župan u radnom posjetu Prelogu

Objavljeno: 28.02.2018. 13:53

Zadnja izmjena: 28.02.2018. 13:57

Grad Prelog posjetio je međimurski župan Matija Posavec s pročelnikom Upravnog odjela za poslove župana Goranom Gotalom. S gradonačelnikom Ljubomirom Kolarekom razgovarali su o brojnim temama, a predstavljeni su i projekti koji se trenutno provode na području Grada Preloga.

Razgovaralo se o trenutnim zajedničkim projektima te o mogućnostima za još kvalitetniju suradnju Grada Preloga i Međimurske županije, a posebna pozornost dana je i sudjelovanju Kulturne udruge 'Seljačka sloga Prelog' na tradicionalnom festivalu folklora, 73. Međunarodnoj smotri folklora 'Mandorlo in Fiore' u talijanskom gradu Agrigento, na Siciliji.

Također, razgovaralo se o dinamici izgradnje i financiranju sportske dvorane u Draškovcu te zajedničkoj suradnji i smještaju djece kroz buduću obnovu Dječjeg vrtića Fijolica u Prelogu. Razgovaralo se o uređenju crkve u Čehovcu, uređenju Doma zdravlja u Prelogu, i pomoći Međimurske županije u mnogobrojnim manifestacijama koje se organiziraju u Gradu Prelogu, a kojima se promovira Grad Prelog i Međimurska županija.

Ove će se godine zajedničkim sredstvima Ministarstva kulture, Grada Preloga i Međimurske županije prići i detaljnim arheološkim ispitivanjima jedinstvenog rimskog nalazišta u ovom dijelu Hrvatske. Također, istaknuta je i potreba za sanacijom poda scene u Domu kulture Grada Preloga.

 

Komentari