1.ŽNL: U nedjelju derbi Obreša i Novog Marofa u Sv. Iliji

Objavljeno: 13.10.2012. 15:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Nogometni zaljubljenici u najvišem rangu nogometa Varaždinske županije u nedjelju će u Sv. Iliji imati prilike gledati derbi kola između domaćeg Obreša i gostiju iz Novog Marofa....

Bit će to prvi ovosezonski susret između aktualnih prvaka Prve županijske lige i prošlosezonskih osvajača Druge županijske lige Istok. U susret protiv Obreša Novomarofčani kreću bez kartoniranih Ivan Horvata i Luke Hrebaka, ali ne i bez nade da iz susreta u Sv. Iliji izađu kao pobjednici.

- Bit će teško. Obreš je izrazito domaćinska momčad, a usto ima i kvalitetu. U našoj igri sigurno će se osjetiti izostanak Horvata i Hrebaka, no bez obzira na hendikepe postavit ćemo se čvrsto i napadački te sigurno nećemo tako olako prodati svoju kožu - rekao je napadač Novog Marofa, Dražen Peharda koji je u dosadašnjem tijeku prvenstva postigao pet pogodaka.

U posljednjem ligaškom nastupu nogometaši Obreša ostali su bez bodova. Bolji od njih bio je Dinamo iz Babinca koji je slavio 2:1, no taj poraz nije uništio dobru atmosferu u svlačionici nogometaša iz Sv. Ilije.

- Iako smo izgubili bodove protiv Dinama, atmosfera je i dalje odlična. Susret protiv Novog Marofa igramo na domaćem terenu što je za nas veliki plus jer kod kuće ne gubimo tako lako. Novomarofčanima sigurno neće biti lako jer u Sv. Iliji već dvije godine nitko nije slavio - istaknuo je kapetan Obreš, Matija Cepanec.

Dubravka u Cestici

I dok se u Sv. Iliji igra susret četvrte i pete momčadi najvišeg ranga županijskog nogometa, drugom kraju Varaždinske županije odigrat će se također zanimljiv susret u kojem drugoplasirana Dubravka odlazi na noge osmoplasiranom Poletu. Iako ih dijeli čak šest mjesta razlika između njih je samo tri boda.

- Nesretno smo izgubili od Novog Marofa, no protiv Dubravke želimo to nadoknaditi. Iako je Dubravka uvijek neugodan protivnik mi idemo po pobjedu - rekao je jasno trener Poleta, Mario Kokot.

Igrači Dubravke s druge stane respektiraju protivnika, no nadaju se kvalitetnom susretu.

- U nedjelju ćemo kao i inače igrati otvoreno. Realiziramo li samo dio prilika, možemo se nadati najboljem - zaključio je trener Dubravke, Izet Terzić.

Komentari