19. međunarodni festival čipke u Lepoglavi održat će se od 17. do 20. rujna

Objavljeno: 22.01.2015. 13:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Predstavnici organizacija, ustanova i društva uključenih u organizaciju 19. međunarodnog festivala čipke, na čelu s koordinatorom aktivnosti vezanih za organizaciju Festivala, lepoglavskim gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, sastali su se na radnom sastanku na kojem su, između ostalog, utvrdili datum održavanja 19. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi.

Tradicionalno, Festival će biti održan u rujnu i trajat će četiri dana – od 17. do 20. rujna. Ovogodišnja festivalska tema bit će vezana uz biljne i životinjske motive na lepoglavskoj čipki, ali i nakitu, odjeći i crkvenom ruhu.

Analizirajući prošlogodišnji Festival čipke, okupljeni su se složili s ocjenom da je Festival bio izrazito uspješan, o čemu govori velik broj posjetitelja koji su tih dana posjetili Lepoglavu. Među njima su bili i visoki gosti, predsjednik Republike Hrvatske i pokrovitelj Festivala Ivo Josipović te potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, kao i članovi diplomatskog zbora.

- Festival u Lepoglavi potvrdio je još jednom svoj renome na lokalnoj i nacionalnoj razini, ali i svoju europsku dimenziju – istaknuo je gradonačelnik Škvarić, i najavio kako će u pavlinskom samostanu, koji je prošle godine za trajanja Festivala čipke javnosti otvorio svoja vrata, biti postavljen dio izložbi 19. međunarodnog festivala čipke, pa će posjetitelji ponovno imati priliku posjetiti zdanje u kojem se nastajala hrvatska povijest i kultura.

Prvi slijedeći korak u organizaciji 19. međunarodnog festivala čipke u Lepoglavi bit će odabir zemlje partnera Festivala.

Komentari