Arhitekt u kopačkama u 44. godini završio nogometnu karijeru

Objavljeno: 26.11.2011. 07:39

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Nakon čak trideset godina aktivnog bavljenja nogometom, konačno zbogom travnatim terenim rekao je 44- godišnji "arhitekt u kopačkama" Roman Horvat...

U nedeljnom susretu Zelengaja i Dubravke zbogom nogometu rekao je dugogodišnji igrač Zelengaja Roman Horvat. Ovaj 44- godišnji arhitekt u terenu i izvan njega u posljednjem susretu dobro se nosio s dvadeset godina mlađim igračima.

Roman Horvat svoju je karijeru kao dječak počeo u Zelengaju, a već za nekoliko mjeseci završio je u Varteksu.

Nogomet je počeo ozbiljno shvaćati sa 17 godina kad je u Zelengaju počeo igrati za seniorsku ekipu. Nakon toga prešao je u mjesnog rivala Udarnik 32, a nakon toga godinu je dana igrao i za Trnje.

Uslijedila je avantura u Kućanu 99 s kojim je igrao treću ligu, kao i nešto kasnije u Slobodi s kojom je igrao osminu finala Hrvatskog kupa protiv Osijeka.

Kasnije je kao veteran priključen seniorima Zelengaja da pomognu vraćanju stare slave matičnom klubu iz Kućana Donjeg.

- Mislim da samo u tome uspjeli, a sad je vrijeme za mlađe. Kroz karijeru nisam ulazio u nikakve konflikte s protivnicima i suigračima i mislim da sam uvijek bio vrlo korektan - rekao nam je Roman Horvat.

Ovog 44- godišnjaka ljubav prema nogometa držala je sve ove godine, a i u svojoj oproštajnoj utakmici pokazao je da je fizički spreman. Ističe da je to zato jer je osim treninga s ekipom radio i individualno.

- Individualno treniranje pomoglo mi je da produžim karijeru, ali zbog toga sam imao dosta oscilacija u svojoj igri. Kad imaš neko znanje i sposobnost normalno je da ih želiš pokazati, a kad ti je to u neku ruku zabava i odmor od intelektalnog rada to je odlično– istaknula je legendarna Zelengajeva desetka.

"Fantazistu" Zelengaja nije bilo lako oprostiti se od aktivnog igranja, a žali što u karijeri nije dobio priliku igrati na višoj razini.

- Neke druge stvari zauzet će mjesto nogometa. Više ću se posvetiti poslu iako mi je žao što nisam igrao na višoj razini - zaključio je diplomirani arhitekt Roman Horvat.

Na primjeru Romana Horvata vidimo da je nogomet zbilja najvažnija sporedna stvar na svijetu, te da ljudi svoje talente ne smiju zanemarivati iako su ušli u četrdesetu.

Komentari