dani općine

Foto - Svečana sjednica Malog Bukovca u znaku Bukotermala: 'Mala općina, a velika ideja'

Kako je, između ostalog, rekao načelnik Općine Darko Marković, u protekloj se godini na području općine najviše ulagalo u buduće investicijske projekte, istaknuvši kako je glavnina financijskih sredstava, točnije 291 tisuća eura iz vlastitih sredstava, uložena upravo u projekt Bukotermala...
Objavljeno: 04.05.2024. 17:58

Zadnja izmjena: 04.05.2024. 17:58

Foto: Lidija Filipović

Općina Mali Bukovec ovih dana slavi svoj dan, povodom čega je danas održana svečana sjednica, a u fokusu je bio jedan od najvećih projekata Varaždinske županije - Bukotermal.

Kako je, između ostalog, rekao načelnik Općine Darko Marković, u protekloj se godini na području općine najviše ulagalo u buduće investicijske projekte, istaknuvši kako je glavnina financijskih sredstava, točnije 291 tisuća eura iz vlastitih sredstava, uložena upravo u projekt Bukotermala.

- Nakon pozitivne ocjene ovog projekta, krenut će se s prvim koracima prema projektiranju geotermalne elektrane. Za to će biti od Županije potrebno ishoditi darovanje državnog zemljišta za smještaj elektrane i popratnih sadržaja, zatim oformiti i dogovoriti financijski okvir. Glavninu poslova odradio je direktor Alen Požgaj, na čemu mu zahvaljujem, kao i županu Anđelku Stričaku budući da je teško zamisliti koliko puno će ovakav jedinstveni projekt pridonijeti razvoju županije - rekao je Marković.

'Proračun dovoljan za tek pola bušotine'

Svečanoj sjednici prisustvovao je i župan Anđelko Stričak koji je dodao kako se radi o enormnom projektu za koji će Općina imati podršku Županije.

- Kada jedna manja općina kao Mali Bukovec kreće u enorman projekt poput Bukotermala to je veliki duh i velika ideja. Cijeli proračun Općine nije dovoljan da se izbuši pola jedne jedine bušotine, a treba ih ukupno pet. Jedna bušotina košta oko 5 milijuna eura, a tek onda dolazi i sama izgradnja elektrane koja košta oko 60 do 70 milijuna eura. To su velike ideje, moraš biti zaista hrabar da kreneš u tom smjeru - zaključio je Stričak.

Komentari