Atletičari varaždinske Slobode treći na državnom prvenstvu u krosu

Objavljeno: 05.03.2012. 08:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: AK Sloboda

Na ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu koje je održano u nedjelju u Vinkovcima, varaždinski su atletičari iz AK Sloboda osvojili treće mjesto.

Mlađi juniori Bernard Gavez, Antonio Jalšić i Andrej Međeral trčali su na 4000 metara, a u ukupnom ekipnom poretku bili su iza ekipe Agram iz Zagreba te ekipe iz Križevaca.

Prema riječima trenera i predsjednika AK Sloboda Ivana Domislovića, rezultat je bio bolji od očekivanja jer je riječ o trkačima koji se ne pripemaju za kroseve.

- Dugi niz godina Varaždin uopće nije imao predstavnike na srednjim prugama - ističe Domislović.

Limači i kadeti revijalno u Međimurju

Predstavnici AK Sloboda sudjelovali su i na Otvorenom prvenstvu Međimurja  u atletici u dvorani. Osim varaždinskih, nastupili su limači i kadeti iz klubova Nedelišće, Međimurje iz Čakovca, te ekipa domaćina iz Murskog Središća .

U disciplinama kao što su 30 metara prepone, 30 metara, skok u dalj iz mjesta, bacanje loptice u cilj, te štafete  sa  raznim zaprekama, boje atletskog kluba Sloboda branili su limači Petar Ciglar, Andreas Jozepović, Tin Kirić, Rene Kelemen, Ivor Skoko, limačice Mihaela Habunek i Klara Martinez, te mlađe kadetkinje Tihana Gužvinec, Petra Čavec, Ema Zgurić i Sara Kirić.

Natjecanje je bilo više revijalnog karaktera, a cilj je bio da se najmlađi privikavaju na natjecanja te razmjenjuju iskustva s atletičaima drugih klubova.

Komentari