STOLNOTENISKI KLUB STARR VARAŽDIN

Besplatan autobus za navijače STK Starr za večerašnju utakmicu Lige prvaka protiv francuskog GV Hennenbont TT

Objavljeno: 13.09.2019. 11:02

Zadnja izmjena: 13.09.2019. 13:12

Hrvatski stolni tenis nakon duljeg vremena ponovo ima predstavnika u muškoj Ligi prvaka, istiovremeno prvi će put jedan klub iz Varaždina igrati u Ligi prvaka. STK Starr tako danas dočekuje francuski GV Hennenbont TT u sklopu 1. kola skupine D Lige prvaka u sportskoj dvorani Termi Sveti Martin s početkom u 18,30 sati.

Svi ljubitelji stolnog tenisa iz Varaždina moći će besplatno na ovaj susret autobusaom koji kreće ispred trgovine Spar u Međimurskoj ulici na Banfici s polaskom u 16,30 sati. Oni koji neće moći gledati uživo ovaj povijesni meč moći će ga pratiti u izravnom prijenosu Sportske TV ili na livestreamu laola1.tv.  

STK Starr se nakon tri godine igranja u ETTU Cupu odlučio učiniti još veći iskorak. Varaždinci su bitno pojačali momčad te u godini kad klub obilježava deset godina od osnutka nastupaju među europskom elitom. U društvo bogatih klubova iz Njemačke, Rusije, Švedske i Francuske progurao se i jedan klub sa sjevera Hrvatske. Ove sezone glavni menadžer Matthias Landfried okupio je momčad koja sanja iskorak na međunarodnoj sceni. Predvodit će ih Japanac Kenta Matsudaira (123. na svijetu), tu su Tajpežanin Chia-Hung Sun (286.) i Nijemac Liang Qiu (421.), te domaće snage Ronald Ređep i Leon Šantek.


- Želimo se što bolje prezentirati u Europi te pružiti što bolji otpor vrhunskim klubovima, izjavio je Ronald Ređep, predsjednik STK Starr. -  Borussia i Hennebont su vrhunski klubovi,  Sporting je nešto slabiji, no svejedno je neugodna momčad. Uvelike će naš rezultat ovisiti o tome koliko ćemo moći računati na Matsudairu koji ima obaveze prema japanskoj reprezentaciji i fokusiran je na Olimpijske igre u Tokiju 2020. No, vjerujem da bismo se mogli boriti za treće mjesto, što bi nam osiguralo nastavak natjecanja u ETTU Cupu, najavio je Ređep.


Prvi nositelj skupine D je Borussia Düsseldorf, rekorder Lige prvaka po broju osvojenih naslova (11). Drugi nositelj je francuski Hennebont, koji je lani osvojio ETTU Cup, a treći je portugalski Sporting.

Prvi suparnik Varaždincima bit će Hennebont, danas u 18.30 u dvorani Termi Sveti Martin, momčad koja je lani osvojila ETTU Cup. Francuzi, za razliku od prijašnjih sezona, više nemaju odličnog Engleza Liama Pitchforda, ali veći dio momčadi je ostao na okupu. Tu su Cedric Nuytinck (39.), Quentin Robinot (182.) i Kinez Sheng Peng Fan, a doveli su Engleza Samuela Walkera (86.).
- Sretan sam što će ostati zapisano da smo prvi klub iz Varaždina u Ligi prvaka, dodao je na prije odlaska na trening Ređep. 

Komentari