ukratko o ovoj godini

Biskup Josip Mrzljak uz božićnu se čestitku obratio javnosti, prisjetivši se i značajnih ovogodišnjih događaja

Objavljeno: 19.12.2017. 12:24

Zadnja izmjena: 19.12.2017. 13:00

Foto: Mirela Horvat

Danas se povodom nadolazećeg Božića i skorašnjeg završetka ove godine, biskup Josip Mrzljak obratio javnosti prisjetivši se svih značajnih događaja koji su obilježili Varaždinsku biskupiju, koju sačinjava 105 župa i koja je ove godine bila u znaku 20-tog rođendana te je svim građanima zaželio sretne blagdane.

Prije svega, biskup je istaknuo žalosnu vijest za sve vjernike biskupije koja je obilježila ovu godinu, a to je smrt upravitelja biskupije i generalnog vikara Ivana Godine koji je preminuo u ožujku u 66. godini života.

Nakon toga, biskup se osvrnuo i na one vedrije događaje koji su se dogodili u biskupiji poput obilježavanja 20-te godišnjice postojanja biskupije te prateće izložbe postavljene u Varaždinu nakon čega putuje u Koprivnicu, Čakovec i Lepoglavu.

Naravno, ovom prilikom istaknuta je i karitativna djelatnost pa će tako na blagdan Sv. Stjepana biti podijeljeni pokloni mnogobrojim obiteljima, a spomenut je i novi Caritasov dom na Banfici otvoren ove godine, koji još čeka dovršenje kapele. Osim toga, biskupija je ove godine dobila pojačanje od 4 nova đakona koji će sljedeće godine biti zaređeni za svećenike.

Za kraj, biskup Mrzljak poručio je da teške i zle riječi mogu jako povrijediti jer sve počinje u riječima i u čovjeku te njegovim stavovima. Istaknuo je kako trebamo svi zajedno biti u dijalogu bez obzira na vjeru i naciju.

Komentari