božićni blagdani

"BOŽIĆ V SRAČINCU" Udruga žena Preslica manifestaciju organizirala 14. godinu zaredom

Objavljeno: 15.12.2019. 18:20

Zadnja izmjena: 15.12.2019. 18:24

Tradicionalno u predbožićno vrijeme, u općini Sračinec održavaju se mnogobrojna događanja pripreme i proslave Božića. Jučer je u Domu kulture u Sračincu održana i središnja manifestacija "Božić v Sračincu" koja je okupila mnogobrojne stanovnike općine i njihove goste.

Udruga žena Preslica već 14. godinu zaredom organizira Božić v Sračincu. - Ponovno smo posjetiteljima ponudili stvarno bogat program, mogla bih reći - za svakog ponešto. Istaknula bih žene iz naše udruge koje su svojim radom kroz cijelu godinu izradile prigodne božićne rukotvorine koje danas predstavljaju na Božićnom sajmu. Osim njih, svoje su radove izložili i kreativci iz susjednih mjesta. Kao i svake godine odlično surađujemo s Učeničkom zadrugom Zvir OŠ Sračinec, kao i Dječjim vrtićem Bambi Sračinec koji su izložili dječje radove - rekla je predsjednica Udruge žena Preslica Stanka Miko.

Osim u Sračincu, puno događanja održava se i u Svibovcu Podravskom, gdje je Udruga Črepičar postavila adventski vijenac. - Najviše me veseli stvarno visoka posjećenost svih pripremljenih programa povodom Božića. Osim Udruge Preslica, koja je organizator ove manifestacije i kojoj ide najveća zahvala, htio bih istaknuti i aktiviranje mladih koji su uredili cijelo mjesto u Božićnom duhu. Puno hvala Stanki Miko, predsjednici Udruge Preslica i Mateji Križnjak, predsjednici Savjeta mladih Općine Sračinec, kao i svim njihovim članicama i članovima. Uredili smo centar Sračinca, okitili jelke i postavili veliki adventski vijenac, a prava proslava Božića nas tek čeka - istaknuo je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Komentari