Božićna lutkarska predstava Waldaonice za mališane

Piše: eVz

Objavljeno: 13.12.2012. 10:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Waldaonica - igraonica i pričaonica s elementima waldorfske pedagogije poziva djecu na božićnu lutkarsku predstavu u subotu, 29. prosinca u 9:00-10:30 i 10:30-12:00 sati u  prostorijama Waldaonice (ulica Augusta Šenoe 12, u samom centru Varaždina na gradskoj tržnici).

Neka Vaše dijete doživi svijet bajke na nov i drugačiji način. Uz pjesmu i igru samo će kreirati svoju igračku i božićni ukras te toplini obiteljskog doma i božićnom ugođaju doprinijeti i svojom rukotvorinom. Radionica je namijenjena djeci od navršene 3. do 11.godine i održat će se besplatno. Svako dijete dobit će prigodan dar.

Waldaonica je radionica, pričaonica i igraonica za djecu od navršene 3. do 11.godine. Sve što se u njoj radi je po waldorfskim principima, a rezultati takvog načina rada su vidljivi odmah, a neki tek dugo po završetku polaženja waldorfskog programa. Slike što ih daju bajke i socijalne vještine što ih stječu na Waldaonici, duboko se ukorjenjuju u djetetov „ja“ i čine ga mirnijom, nježnijom i solidarnijom osobom.

Ni jedna Waldaonica ne može proći bez slikanja „mokro na mokro“, likovne tehnike koja je specifična za Waldorf. Takvi dječji radovi su uvijek prekrasni, oni teku i žive na listu papira, a svakim novim pogledom na njih možemo u njima pronaći nešto novo. Ovisno od prethodno ispričane priče ili bajke, djeca spontano slikanjem dolaze do motiva koji se sam pojavljuje na njihovom radu ili pak inspirirani samom bajkom prikazuju neku scenu.

Bez obzira radi li se o grupi predškolaca ili školaraca, svaka Waldaonica uključuje i ručni rad. Naravno, aktivnost je prilagođena uzrastu, no i oni najmanji nauče raditi s vunom, filcom i prirodnim tkaninama. Za stariju grupu polaznika tu je i izrada rukotvorina od svile i na staklu.
Nositelj programa je Udruga prijatelja waldorfske pedagogije Varaždin, Aktivnosti i sadržaji rada definiraju se godišnjim planom i programom rada sukladno važećem Zakonu o predškolskom odgoju i naobrazbi, Pedagoškom standardu predškolskog odgoja te posebnim zahtjevima glede waldorfskog usmjerenja programa.

 

Komentari