veliki trud i zalaganje

Branko Benčina javnosti predstavio bogatu kolekciju starijih fotografija Lepoglave i novinskih članaka

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.02.2019. 13:01

Zadnja izmjena: 14.02.2019. 13:07

Bogatu kolekciju starijih fotografija Lepoglave i novinskih članaka u kojima su kroz povijest popraćena događanja na gradskom području, javnosti je na izložbi "Lepoglava kroz povijest" predstavio Branko Benčina.

Branko Benčina, nakon što je spletom životnih okolnosti postao vezan za invalidska kolica, bavi se proučavanjem povijesti Lepoglave prikupljajući stare fotografije i članke koje je ovom prigodom predstavio javnosti. U nazočnosti brojne publike, izložba je otvorena 8. veljače u lepoglavskom Domu kulture gdje se tijekom naredna dva tjedna biti izloženo oko 80 fotografija i 150 članaka. 

- Hvala Vlasti i Kristini s kojima živim na pomoći i podršci kao i mami i braći te sestričnama i prijateljima na trudu oko moje izložbe te glazbenim izvođačima što su popratili taj događaj – poručio je Benčina koji je djetinjstvo do petnaeste godine proveo u Lepoglavskoj Vesi, srednju školu završio u Mariboru gdje se zaposlio da bi se početkom 1991. kao dragovoljac priključio Zboru narodne garde, 1. gardijskoj brigadi Tigrova, a potom vojnoj policiji u Varaždinu. Izložba je otvorena uz glazbeni program na kojem su nastupili Radek Brodarec i lepoglavski tamburaši. 

Komentari