Bruno Hranić na sastanku s potpredsjednikom Europske komisije

Objavljeno: 24.02.2015. 10:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Općina Vidovec

Potpredsjednik Europske Komisije Jyrki Katainen odgovoran za radna mjesta, rast, ulaganja i konkurentnost, stigao je ovih dana u Hrvatsku u sklopu turneje po zemljama članicama Europske unije s ciljem predstavljanja Plana ulaganja Europske unije kao ključnog dokumenta Europske komisije čijim se ostvarenjem treba unaprijediti cjelokupno europsko gospodarstvo.

U Europskom domu u Zagrebu, 23. veljače održan je sastanak čija su tema bile investicije i zapošljavanje u Hrvatskoj. Radnom sastanku s potpredsjednikom Europske Komisije nazočio je i  Bruno Hranić načelnik Općine Vidovec, član Odbora regija EU i glavni tajnik Udruge općina u RH.  

Cilj sastanka bio je približavanje informacija o "Planu ulaganja" te mogućnostima koje stoje pred ulagačima iz javnog i privatnog sektora kao i zainteresiranim poduzetnicima.

Plan ulaganja Europske unije usmjeren je na mobiliziranje javnih i privatnih ulaganja u vrijednosti od 315 milijardi eura od 2015. do 2017.godine.

Potpredsjednik Katainen je predstavio najvažnije odrednice Plana ulaganja te mogućnosti koje se nude vladama, potencijalnim ulagačima, poduzećima, lokalnim vlastima i sindikatima, naglašavajući posebne  mogućnosti za Hrvatsku. Katainen predstavlja Junkerov investicijski fond za koji kaže da je velika prilika za Hrvatsku.

 

Komentari