Bruno Hranić: Znam da srama nemate, ali Vidovec nije zaslužio da ga zagađujete

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 12.09.2015. 12:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Siniša Sović

Ogorčen nesavjesnim odlaganjem smeća na području općine Vidovec, načelnik Bruno Hranić priopćenjem se obratio svojim sumještanima, ali i susjednih općina te Grada Varaždina koji kako on tvrdi svojim nesavjesnim i drskim ponašanjem onečišćuju okoliš općine.

Osudio odlaganje otpada na divljim odlagalištima smeća, istaknuo da je općina uložila velika sredstva u zaštitu okoliša te najavio sankcije svima koji će biti zatečeni u prekršaju.

Njegovo priopćnje prenosimo u cjelosti.

Poštovana gospodo,

Godinama se već borim kroz svoj posao načelnika Vidovca i kao član ENVE Komisije u Odboru regija EU da se zaštiti okoliš u što većoj mjeri od onečišćenja na području svoje općine a i u cijeloj našoj državi.

Općina Vidovec nažalost već pola stoljeća na svojem području ima tri divlje deponije na koje se dovozilo smeće iako je to zakonom i općinskim aktima zabranjeno.

Sanirali smo postojeće deponije, ogradili ih, napravili plan sanacije no jedan dio Vas i dalje pokazuje svoju nekulturu i nepostojanje svijesti o zaštiti okoliša dovozeći na te deponije pod okriljem noći, a oni hrabriji i po danu hrpe i hrpe kojekakvog otpada.

Uložili smo ogromna sredstva da bi smo zaštitili naš okoliš i vodozaštitno područje koje se tu nalazi no Vas pojedince to nimalo ne brine.

Osigurali smo svima kante za smeće, a ovih dana i dodatne vreće da bi smo smanjili otpad i razvrstavali ga na kućnom pragu.

Vi nesavjesni građani koji dovozite otpad na naše divlje deponije:

Oglušili ste se na naše apele, opomene koje smo Vam slali no sada ste prevršili svaku mjeru.

Znam da srama nemate i previše svijesti da bi spoznali što činite svojim postupcima pa ću se ubuduće i ja tako ponašati prema Vama kao i Vi prema mojoj općini.

Neću više dozvoliti ni promil tolerancije prema svakom divljačkom ispadu dovoženja otpada i vjerujete mi da ćete od sada dobro upoznati visine prekršajni kazni koje postoje za takvo ponašanje.

Vidovec je poljoprivredna općina koja hrani veliki dio naše županije, a i države. Naši poljoprivredni  proizvođači na tom području koje Vi zagađujete proizvode hranu koju i Vi nekulturni onečišćivači jedete.

Vidovec nije zaslužio da ga zagađujete i još jednom Vas upozoravam da ćete od sada snositi najteže sankcije svi Vi koji ćete se zateći u prekršaju.

Napominjem da je ovo sada zadnja opomena i da od sljedećeg tjedna pratimo intenzivno svako ekscesno ponašanje te da je ovo moje pismo upućeno manjini, a ne većini žitelja koji su svjesni opasnosti koju nosi neodgovorno postupanje sa otpadom.

Općinski načelnik
Bruno Hranić

Komentari