"Čarobnica Berta, Maks i Mala princeza" u ludbreškom učilištu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 13.11.2013. 18:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT - ilustracija

U ponedjeljak, 18. studenog s početkom u 17:30 sati u Velikoj dvorani POU "Dragutin Novak" u Ludbregu članovi HNK Varaždin izvest će igrokaz za djecu pod nazivom "Čarobnica Berta, Maks i Mala princeza".

Redateljica igrokaza, praizvedenog 1. prosinca 2012. godine, je Ksenija Krčar, kostimografkinja Žerka Krpan, a glazbu je skladala Lucija Hrašćanec. Inspirirana slikovnicom "Vještica Winnie" Valerie Thomas i Korkyja Paula te svojim mačkom, autorica igrokaza Ksenija Krčar prepustila se mašti i s glumcima se upustila u avanturu stvaranja kazališne čarolije. No, ta će čarolija biti moguća samo uz pomoć publike: luckaste peripetije bit će još luckastije uz dječji smijeh, a glazba ljepša uz ritam dječjih ručica.

Poklon je to Grada Ludbrega malim sugrađanima povodom Međunarodnog dana djeteta, koji se obilježava 20. studenog s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece. Generalna skupština UN-a je 20. studenoga 1959. godine usvojila "Deklaraciju o pravima djeteta", a 1989. godine "Konvenciju o pravima djeteta". Od 20. studenoga 1989. godine u cijelome se svijetu obilježava Međunarodni dan djeteta, koji je potaknula Organizacija Ujedinjenih naroda i njezine specijalizirane ustanove.

Komentari