dan općine bednja

Foto - Turizam u fokusu sjednice u Bednji: 'Ovi projekti mijenjat će horizont cijelog kraja'

Kako je tom prilikom istaknuo načelnik Općine Bednja Damir Poljak, uuz ostale projekte, cilj općine jest unaprijeđenje turizma, zbog čega su u tijeku i razgovori s OPG-ovima i obrtima koji se bave turističkom djelatnošću te im je Općina ponudila potporu za njihove inicijative...
Objavljeno: 10.05.2024. 17:54

Zadnja izmjena: 10.05.2024. 20:23

Foto: Boris Matijašec

Danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Bednja povodom Dana Općine, a u fokusu sjednice bili su projekti s područja turizma.

Kako je tom prilikom istaknuo načelnik Općine Bednja Damir Poljak, uuz ostale projekte, cilj općine jest unaprijeđenje turizma, zbog čega su u tijeku i razgovori s OPG-ovima i obrtima koji se bave turističkom djelatnošću te im je Općina ponudila potporu za njihove inicijative.

- Izrada prostornog plana kojeg smo prije par dana izglasali na sjednici Općinskog vijeća omogućava izgradnju žičare Trakošćan-Ravna gora, a uz projekt je vezan i autokamp u Trakošćanu, a u planu je i etno selo u Trakošćanu. Od velikog značaja je i Brza cesta koja će povezati Varaždin, Tužno, Ivanec, Lepoglavu, Bednju i Đurmanec. U Bednji se grade i kuće za odmor s pričom, a moram istaknuti i kako je Bednja i njezina turistička zajednica 2019. godine bila u finalu za najdestinaciju kontinentalnog turizma. Hvala Vladi RH i svima koji podržavaju ovakve projekte, Općina Bednja zasigurno to neće zaboraviti - rekao je Poljak.

'Mijenjat će se horizont cijelog kraja'

Svečanoj sjednici nazočio je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak koji je dodao kako Općina Bednja u svojim projektima ima podršku Varaždinske županije. 

- Da nismo u proteklom mandatu imali podršku premijera Plenkovića i ministara, načelnik Poljak sigurno ne bi mogao nabrojiti sve ove projekte. Zahvaljujući upravo premijeru Plenkoviću i cijela županija je jedno veliko gradilište. Istaknut ću tri projekta: proglašenje Ivančice i okolnog područja parkom prirode, zatim vađenje sedimenta iz Trakošćankskog jezera te izgradnja Brze ceste. Ti projekti vezani su uz područje Bednje, a mijenjat će horizont cijelog ovog kraja - zaključio je Stričak.

'4,5 milijuna eura za projekte'

Budući da je u tijeku projekt vađenja sedimenta iz Trakošćanskog jezera koje se nalazi na području Općine Bednja, sjednici je nazočio i direktor Hrvatskih voda za Gornju Muru i Dravu Milan Rezo.

- Zahvaljujem svima u Općini Bednja te direktoru Hrvatskih voda koji je ove godine dodijelio na području Općine Bednja 4,5 milijuna eura aktivnih sredstava. Nastavljamo i dalje, otužno je jedino što nas je sve manje na ovom prostoru, no siguran sam da će nas biti više kada vratimo vodu u jezero i cestovno povežemo ovaj kraj - dodao je Rezo, a sjednici je pristvovao i član Uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić.

Komentari