Cecelja (Hrast): Tražimo ostavku Gorana Habuša

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 16.12.2013. 17:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Sandra Županić

Vijećnik Gradskog vijeća Varaždina i član stranke Hrast Željko Cecelja medijima je poslao priopćenje kojim iznosi svoje viđenje problema bala u Varaždinu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Ni nepunih tjedan dana od sjednice Gradskoga vijeća obistinilo se upravo ono na što smo mi vijećnici HRASTA upozoravali. Gradonačelnik Habuš i gradska vlast uopće više ne mogu nadzirati proces rješavanja otpada, a Ministarstvo, sudeći prema onome što je objavljeno u jednom dnevniku od ove subote, javno proziva našeg gradonačelnika Habuša, optužuje ga da obmanjuje građane i tvrdi da isti nije bio, a  niti nije sposoban sam riješiti problem smeća.

Sve to upućuje na veliku krizu izvršne, a i predstavničke vlasti u Varaždinu, a s obzirom da je na posljednjoj sjednici jasno bilo vidljivo neslaganje HNS-a i SDP-a oko ovog gorućeg pitanja za grad Varaždina.

Obzirom na to, tražimo trenutačnu ostavku gradonačelnika Varaždina, g. Gorana Habuša iz tri razloga:
- unatoč svim obećanjima i uvjeravanjima, nije uspio riješiti problem baliranog otpada, što je potvrdio i ministar Zmajlović
- oštetio je gradski proračun za najmanje 35 milijuna kuna ne poštujući Odluku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz 2010.g. prema kojoj je grad Varaždin trebao od Fonda dobiti 35 milijuna kuna za zbrinjavanje baliranog otpada u MBO-u
- koalicija HNS-a i SDP-a koja je pobijedila na izborima raspala se na ovom, nažalost najvažnijem gradskom pitanju   

Naime, sve ove neupitne činjenice pokazuju da trenutna gradska izvršna vlast ne zna i ne može u sljedećem razdoblju riješiti ključne probleme grada Varaždina, a što je neophodno za bolji život građana Varaždina.

Naš je prijedlog da Gradsko vijeće imenuje višestranačku skupinu koja će, nakon pregleda sve dokumentacije, otvoreno građanima reći tko je lagao i činio protuzakonita djela i koja bi mogla razgovarati s nadležnim ministarstvom i Vladom Republike Hrvatske da se ovaj problem napokon riješi.

Na kraju smatramo da rasprava o proračunu u ovom trenutku nema smisla obzirom da bi otpad i POS mogli "pojesti" gotovo cijeli gradski proračun za iduću godinu.  

Zato uz zahtjev za ostavkom gradonačelnika tražimo  da se hitno sazove posebna sjednica Gradskoga vijeća samo o problemu otpada jer se na sjednici predviđenoj za 23. prosinca treba raspravljati samo o proračunu, a otpad i POS bi mogli "pojesti" gotovo cijeli gradski proračun za iduću godinu.

Komentari