Aziz ef. Hasanović

Čehok u vijećnici primio predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.03.2020. 14:02

Zadnja izmjena: 06.03.2020. 14:03

U Gradskoj vijećnici je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok primio muftiju dr. Aziza ef. Hasanovića, predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

U razgovoru su razmotrili položaj građana islamske vjeroispovjesti u Varaždinu koji će slijedeće godine proslaviti 25 godina postojanja Islamske zajednice Varaždin. Gradonačelnik Varaždin je uz izraze dobrodošlice uvaženom gostu istaknuo: -  Varaždin je primjer zajedničkog života svih građana koji svaki na svoj način, svojom kulturom i načinom života  doprinose međusobnom razumijevanju i poštivanju te općem boljitku grada. Varaždin kao i cijela Hrvatska percipiraju se kao sigurno mjesto te mi u budućnosti moramo čini sve kako bi to sačuvali.

Muftija zagrebački dr. Aziz ef. Hasanović je po završetku prijema izjavio kako su se rodile kvalitetne inicijative da se organizira neki događaj u Varaždinu kako bi se poslala jasna poruka da je Varaždin grad po mjeri svih njegovih građana bez obzira kojoj vjeri, kojoj naciji, kojoj kulturi pripadali. - Drago mi je da su gradska uprava i gradonačelnik na tom tragu i da mu je u prvom planu njegovanje upravo tih zajedničkih univerzalnih vrijednosti koje će koristiti svim ljudima dobre volje. Zahvalan sam u ime muslimana koji žive u Varaždinu kao i u ime Islamske zajednice u cjelini Gradu Varaždinu koji svojom politikom otvorenosti daje jedan doprinos da se muslimani u ovome gradu osjećaju da su u svom gradu bez ikakvih predrasuda i bez ikakvih problema - izjavio je dr. Aziz ef. Hasanović.

 

Komentari