Čehoku određen istražni zatvor i prepraćen u Remetinec!

Objavljeno: 10.06.2011. 16:04

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, poduzetnik i vlasnik T7 Grupe Davor Patafta i članica Uprave T7 Grupe Narcisa Huljev sljedećih će mjesec dana provesti u pritvoru, javlja NOVA TV.

Istražna sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Jadranka Mandušić odredila je trojici uhićenika u najvećoj korupcijskoj aferi svih vremena u Varaždinu istražni zatvor zbog opasnosti od od utjecaja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Ivan Čehok i još dvoje uhićenih, neslužbeno to su poduzetnik i vlasnik T7 Grupe Davor Patafta i članica Uprave te tvrtke Narcisa Huljev, prepraćeni su u istražni zatvor u Remetinec.

>> Kronologija jučerašnjih događaja oko Ivana Čehoka

>> Moja perspektiva: Otpelali su nam čupavca

>> Grad funkcionira normalno, Patafti nije isplaćeno 7 milijuna kuna

NOVA TV donosi da je Čehok pred sudom navodno negirao sve optužbe ističući da odluke o poslovima s Pataftom nije donosio on nego Gradsko poglavarstvo i Gradsko vijeće i da o tome postoje i zapisnici te da ništa nije radio na svoju ruku.

Podsjetimo, Čehok je priveden jučer nakon što su zastupnici u Hrvatskom saboru prihvatili prijedlog Mandatno-imunitetnog povjerenstva da mu se skine imunitet zbog sumnje da je počinio kazneno djelo udruživanja za počinjenje kaznenog djela te kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Čehoka, Pataftu i Narcisu Huljev sumnjiči se da su oštetili gradski proračun Grada Varaždina za 29 milijuna kuna.

Prvookrivljeni je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok (46) kojeg se sumnjiči da se kao gradonačelnik Varaždina i predsjednik Gradskog poglavarstva u razdoblju od svibnja 2008. do svibnja ove godine povezao sa poduzetnikom i vlasnikom T7 Grupe i tvrtke T7 Vis Davorom Pataftom (37) te članicom Uprave tih društava Narcisom Huljev (53), u svrhu zajedničkog djelovanja s namjerom pribavljanja nepripadne imovinske koristi T7 Grupi i T7 Visu na štetu Grada Varaždina.

USKOK sumnjiči Čehoka da je, prema prethodnom dogovoru s Pataftom, u više navrata pogodovao njegovim tvrtkama u zaključivanju poslova s Gradom Varaždinom, dok je Huljev, sukladno dogovoru s Pataftom, od građevinskih vještaka tražila da izrade elaborate o procijenjenoj vrijednosti nekretnina koje su trgovačka društva prodavala i mijenjala s Gradom Varaždinom, na način da navedu da je vrijednost zemljišta čiju su procjenu vršili znatno veća od tržišne.

Nakon toga je Čehok osiguravao da takve procjene budu prihvaćene od nadležnih tijela Grada Varaždina i da se s Pataftinim tvrtkama zaključe ugovori o kupovini i zamjeni zemljišta, što je i realizirano.


Komentari