CISOK: Besplatne radionice za učenike, studente i nezaposlene

Objavljeno: 14.04.2014. 07:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

Varaždinski Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) i u drugoj polovici travnja nastavlja sa svojim brojnim aktivnostima za učenike, nezaposlene i sve ostale zainteresirane građane.

U ponedjeljak, 14. travnja u 12:00 sati održat će se radionica "Proljetni praznici u CISOK-u", namijenjena učenicima završnih razreda osnovnih škola, koji još uvijek nisu donijeli odluku o tome koju srednju školu će upisati. Učenici će na radionici, uz pomoć i podršku stručnih savjetnica CISOK-a, imati priliku preispitati vlastite profesionalne interese, dobiti sve relevantne informacije potrebne za donošenje odluke o daljnjem školovanju te koristiti računalni program profesionalnog usmjeravanja Moj izbor. Radionica "Proljetni praznici u CISOK-u" održat će se i u srijedu, 16. travnja u 12:00 sati.   
 
U utorak, 15. travnja u 13:00 sati održat će se radionica "Prvi put u potrazi za poslom", namijenjena učenicima završnih razreda trogodišnjih srednjoškolskih programa. Cilj radionice je priprema učenika za što lakši izlazak na tržište rada, a kroz radionicu će upoznati različite strategije traženja posla te napisati svoj prvi životopis i molbu te dobiti korisne i praktične savjete vezane uz predstavljanje potencijalnim poslodavcima. Radionica će se održati i u četvrtak, 17. travnja u 13:00 sati.

Radionica "Moje profesionalno JA" održat će se u srijedu, 23. travnja, kao i 30. travnja, u 13:00 sati. Namijenjena je studentima, koji će moći naučiti kako dobro procijeniti vlastite sposobnosti, profesionalne interese, znanja i vještine, jake i slabe strane. Na ovoj radionici, svaki sudionik će moći, uz pomoć različitih alata, procijeniti vlastita znanja, vještine, sposobnosti i osobine ličnosti, što će biti osnova za daljnje planiranje karijere.
 
U četvrtak, 24. travnja u 11:00 sati za sve zainteresirane građane održat će se radionica pod nazivom "Najčešća pitanja na razgovoru za posao". Korisnici će na radionici imati priliku čuti koja su to pitanja koja poslodavci obično postavljaju na razgovoru za posao te će uz stručnu pomoć moći pripremiti vlastite odgovore na navedena pitanja.

U utorak, 29. travnja u 16:30 sati održat će se novo predstavljanje zanimanja. "Predstavljanje zanimanja u građevinarstvu: diplomirani inženjer građevinarstva i arhitekture i srednjoškolski programi zanimanja u građevinarstvu" namijenjeno je učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola. Učenici će imati priliku upoznati široki spektar zanimanja u građevinarstvu (diplomirani inženjer građevinarstva, diplomirani inženjer arhitekture, arhitektonski tehničar, keramičar, monter suhe granje, zidar…). Koja su ključna obilježja svakog od navedenih zanimanja, koje su potrebne vještine, koju školu ili fakultet je potrebno upisati te koja su sve moguća područja rada.

Sudjelovanje na svim aktivnostima je besplatno, a prijava na aktivnosti obavlja se na broj telefona: 042 302 179 ili na e-mail: [email protected], preko kojih su dostupne i dodatne informacije te najave za individualna savjetovanja, kao i osobnim dolaskom u CISOK, na adresi Ulica Ivana Kukuljevića 12, Varaždin. Radno vrijeme CISOK-a je od ponedjeljka do petka od 8 do 18 sati.

Komentari