lokalna akcijska grupa sjeverozapad

Članovi LAG-a predstavili proizvode na Španciru: 'Treba potaknuti razvoj poljoprivrede u našoj županiji''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.08.2017. 16:59

Zadnja izmjena: 23.08.2017. 17:12

Članovi Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge i tvrtke, predstavili su svoje proizvode i na ovogodišnjem Špancirfestu.

Prema riječima Maria Željezića, voditelja LAG-a Sjeverozapad, već četvrtu godinu grupa za svoje članove organizira besplatnu promociju na Špancirfestu kako bi im se na taj način omogućilo da što bolje predstave svoju djelatnost i proizvode. Također, želi se potaknuti ljude da vrate u funkciju poljoprivreda zemljišta i ponovno počnu proizvoditi na svojim parcelama.

- Ovakvim predstavljanjem želimo i potaknuti naše građane da počnu kupovati hranu od lokalnih proizvođača, čime bi se dodatno potaknula poljoprivredna proizvodnja te stvorili bolji uvjeti za život u ruralnom području – istaknuo je Željezić.

LAG Sjeverozad inače pokriva područje 14 općina i gradova iz sjeverozapadnog dijela Varaždinske županije – gradova Ivanca, Lepoglave i Varaždina te općina Bednje, Beretinca, Cestice, Donje Voće, Klenovnika, Maruševca, Petrijanca, Sračinca, Svetog Ilije, Vidovca i Vinice, na kojem živi više od 113 tisuća stanovnika.

- Lokalne akcijske grupe imaju važnu ulogu u ruralnom razvoju na svom području i nakon što smo prošle godine usvojili Lokalnu razvojnu strategiju, na natječaju Ministarstva poljoprivrede odobreno nam je 9,4 milijuna kuna za projekte s područja našeg LAG-a, tako da ćemo već ove jeseni početi raspisivati i natječaje za dodjelu tih sredstava – naglasio je Željezić.

Komentari