Članovi USPOS-a : Što su bojleri krivi Kukecu!? Neka pokuša s ostavkom

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 05.10.2013. 10:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger/VT

Članovi Udruge stanara POS imaju sve više problema s Javnom ustanovom Gradski stanovi, te sporim napredovanjem izgradnje stanova iz ovog programa u Ulici Vilka Novaka. Zima je na vratima, a u najnovijem priopćenju za medije upućuju i Javni poziv varaždinskom gradonačelniku Goranu Habušu...

>>POS Vilka Novaka: Kupci stanova i dalje traže ostavku Kukeca

Spomenuto priopćenje Udruge stanara POS donosimo u cijelosti:

Što su bojleri krivi Kukecu – neka pokuša s ostavkom!

Konačno smo iz medija uspjeli saznati „pravi“ odgovor kašnjenja dovršetka objekta A1 u POS naselju Vilka Novaka. Pa se postavlja slijedeće pitanje: „Što su Kukecu krivi bojleri“? Poznato je da je taj isti problem, samo u drugom značenju bio prisutan i kod termina primopredaje stanova u Hraščici. No, tamo nisu bili naručeni kao ovog puta „krivi“ bojleri već su navodno bili „ukradeni“, iako se nikada u javnosti nije otkrio pravi „zločinac“, počinitelj te teške krađe.

Očito je da tu nešto „smrdi“. Prema informacijama koje smo zaprimili od naših sugrađana, glavni krivac za pogrešnu narudžbu bojlera je tvrtka partner „Coning“, koja izvodi završne radove te koja je očito i sa zakašnjenjem naručila radijatore koji se tek sada izrađuju u tvornici. To znači da će ponovno doći do probijanja rokova na koje stanari nisu računali.

No da ipak demantiramo ovu izjavu ravnatelja JUGSa, prema viđenom stanju u zgradi, još uvijek nisu postavljene pločice u nekim stanovima, u nekim stanovima još nije ni postavljen parket, dok u nekima u kojima je postavljen nije ni lakiran.

Pored navedenog, nedostaju električne utičnice i prekidači, u nekim stanovima „probila“ je vlaga oko prozora, a okoliš još uvijek nije uređen. Nameće se pitanje ima li JUGS uopće snage završiti sve što je započeo? Naime, iz USPOS-a (Udruga stanara POS Varaždin) se sprema kaznena prijava protiv odgovorne osobe te prijava USKOK-u. No hoće li to biti dovoljno ili je ipak ravnatelj JUGS-a pod njhovom „kapom“ pa će predmeti stajati u ladicama do daljnjega?

Ravnatelj JUGS-a je izjavio da će sazvati sjednicu Upravnog vijeća na čemu će raspraviti o daljnjim koracima. Ako mu ništa ne ide od ruke neka pokuša sa ostavkom, možda će ili smatra da će uspjeti „nagovoriti“ izvođača da besplatno završe objekat B1 u ekspresnom roku od dva mjeseca u zimskim mjesecima, iako još nisu ni završili objekat A1.

Kako to da su njemu uvijek krivi izvođači ili dobavljači? Je li platio njihove izvršene radove i naručenu robu?

Javni poziv JUGS-u i gradonačelniku!

Ovim putem tražimo od ravnatelja JUGSA da žurno, a najkasnije do petka 11. listopada 2013. dostavi svim kupcima obavijest o novim terminima useljenja za zgrade A1, B1 i A2, jer time što ne žele poslati obavijesti krše potpisani predugovor u kojem stoji da su dužni obavijestiti kupca o svim prolongacijama termina primopredaje ključeva.

Uvjereni smo da time žele spriječiti kupce da odustanu, odnosno da si „kupe“ vrijeme te da kupci nemaju dokumentaciju potrebnu za odustajanje od kredita jer su pristali na rokove dovršenja za objekte A1, B1, A2 kako slijedi: 30.09.2013, 30.11.2013. te 31.12.2013. Prema sadašnjim informacijama od kupnje stana nakon probijenih rokova, odustati će nekolicina kupaca što će se vjerujemo odraziti i na gradski proračun za slijedeću godinu!

Bankrot Grada Varaždina?

JUGS je ponovno objavio natječaj za dizanje kredita kojim će dodatno opteretiti gradski proračun, a koji će ponovno otplaćivati građani grada Varaždina! Zar je građanima svejedno? Uvjereni smo da tim kreditom JUGS neće nastaviti gradnju već će morati isplatiti višemilijunske iznose kupcima koji su i koji će odustati od kupnje stanova te odvjetnicima koji će na tim slučajevima staviti pozamašne iznose iz gradskog proračuna, obzirom da će JUGS morati namiriti sve troškove parnica.

USPOS

Komentari