prvo zajedničko putovanje

Članovi Zadruge Ludbreški kraj predstavili se na sajmu u Novom Sadu

Objavljeno: 31.05.2016. 09:39

Zadnja izmjena: 31.05.2016. 09:40

Nepunih mjesec dana nakon što su je na Inicijativu Grada Ludbrega osnovali, članovi Poljoprivredne zadruge Ludbreški kraj organizirali su i prvo zajedničko putovanje. Posjetili su Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, sajam koji se po svim pokazateljima nalazi među 10 najznačajnijih sajmova poljoprivrede u Europi, a ove je godine organiziran po 83. put.

-Unatoč činjenici da je PZ Ludbreški kraj tek osnovana te da još nema stalnih prihoda uspjeli smo organizirati odlazak na Poljoprivredni sajam u Novi Sad što smatram velikim uspjehom. Tamo su se članovi Zadruge imali priliku upoznati s novitetima u suvremenoj poljoprivrednoj proizvodnji voća i povrća te su ujedno i sudjelovali u razgovorima s potencijalnim poslovnim partnerima što je i smisao zadruge obzirom da je zadruga društvo osoba kojom na demokratski i neposredan način upravljaju svi njeni članovi koji ravnopravno sudjeluju u poslovanju zadruge i odlučuju o svim bitnim pitanjima poslovanja. – kazao je Marijan Makar, upravitelj Zadruge.

Zadruga  je dragovoljno, otvoreno, samostalno i neovisno društvo kojim upravljaju njezini članovi, a svojim radom i drugim aktivnostima ili korištenjem njezinih usluga, na temelju zajedništva i uzajamne pomoći ostvaruju, unapređuju i zaštićuju svoje pojedinačne i zajedničke gospodarske, ekonomske te druge potrebe i interese i ostvaruju ciljeve zbog kojih je zadruga osnovana.

 

Komentari