Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin boravio je u Vukovaru, Gradu Heroju, koji se ovih dana prisjeća svojih teških dana.

 U pratnji Husarske garde, položio je vijenac te zapalio svijeću na Trpinjskoj cesti u znak zahvalnosti za sve poginule branitelje s područja Varaždinske županije. Kod Borovo Commerca iskazao je zahvalnost i pijetet poginulim braniteljima, među kojima i Vjekoslavu Cerovečkom, posljednjem zapovjedniku obrane Borova naselja, ujedno i zapovjedniku Zasebne postrojbe Policijske uprave Varaždinske u teškim uvjetima obrane grada Vukovara.

Zamjenik župana Vugrin u svom je obraćanju istaknuo  važnost obilježavanja ovih dana te je naznačio kako su mnogobrojni Varaždinci branili Vukovar stvarajući tako neraskidivu povezanost između Vukovara i Varaždina.- Vukovar je danas simbol mira, slobode, istinskog domoljublja, ali i simbol hrabrosti. Više od tri mjeseca hrabri su branitelji nadljudskim naporima branili ovaj grad od agresora. Zato im odajemo počast i veliku zahvalnost, a posebice se danas prisjećamo svih branitelja s područja naše Županije koji su ovdje branili civilizacijske vrijednosti odnosno pravo na miran život i slobodu – istaknuo je zamjenik župana.

Komentari

18.11.2019. 13:54h Zadnja izmjena: 18.11.2019. 14:01