Otpad na dnevnom redu, odluka o upravnim tijelima skinuta

Objavljeno: 07.03.2012. 00:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Na dnevni red sjednice Gradskog vijeća uvrštena je rasprava o prijedlogu gradonačelnika da se novonastali varaždinski otpad u slijedeća tri mjeseca deponira na deponiju Totovec u Međimurju. Jedna od točaka koja je trebala biti najzanimljivija, rasprava o novom ustrojstvu upravnih tijela Grada Varaždina, skinuta je pak sa dnevnog reda sjednice.

>>Sjednicu možete pratiti uživo

Rasprava o zbrinjavanju otpada uvrštena je na dnevni red sjednice Gradskog vijeća koja je u tijeku u Gradskoj vijećnici.

Gradonačelnik Goran Habuš vijećnicima je dostavio svoje izvješće o pregovorima u vezi odlaganja otpada te prijedlog odluke o povjeravanju obavljanja komunalne djelatnosti odlaganja komunalnog otpada s područja Grada Varaždina komunalnoj tvrtki Čakom iz Čakovca.

Gradonačelnik predlaže vijećnicima da se tekući, odnosno novonastali otpad u sljedeća tri mjeseca odlaže na deponiju u Totovcu u vlasništvu čakovečke komunalne tvrtke Čakom po cijeni od 698 kuna po toni.

Habuš je međutim izvjestio da to ne znači da je Grad odustao od pregovora sa T7 Grupom i od zbrinjavanja otpada u MBO pogonu.

- Riječ je o prijedlogu za novonastali otpad jer Varkom više ne smije deponirati otpad u Brezju i hitno moramo naći rješenje. To međutim ne znači da smo odustali od pregovora sa T7 Grupom i odlaganja otpada u MBO pogonu. Dapače, pregovori idu i želimo naći kompromisno rješenje. To rješenje mora ići u prilog svima, dakle ne smije biti na štetu građana, ali ni T7 Grupa ne smije biti oštećena - poručio je Habuš.

Rasprava o njegovom prijedlogu bit će uvrštena na dnevni red. Vrijedi spomenuti da sjednici prisustvuju i član Uprave T7 Grupe Ranko Vlahek i odvjetnik te kompanije Miroslav Rendić.

Jutros su ispred Gradske vijećnice prosvjedovali i radnici T7 VIS-a ali njihov prosvjed je prekinut oko 10 sati.

Najzanimljivije teme sa sjednice tijekom jutra pratite na eVaraždin.hr!

Komentari