Danski veleposlanik u Varaždinu otvorio konferenciju o dijabetesu

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 29.11.2013. 20:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Nacionalni program zdravstvene zaštite osoba sa šećernom bolešću i uloga liječnika obiteljske medicine i dijabetologa u njegovu provođenju, bila je tema jučerašnjeg zdravstvenog skupa koji su u Varaždinu organizirali Veleposlanstvo Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Zdravstvenu konferenciju otvorio je veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj Poul Erik Dam Kristensen, a sudionici rasprave razgovarali su o unaprjeđenju postojećeg nacionalnog programa te važnosti prevencije i ranom otkrivanju ove bolesti od koje u Hrvatskoj boluje gotovo 400 tisuća osoba, a čak više od 40 posto bolesnika, zbog podmuklih simptoma, uopće ne zna da od nje boluju.

Zdravstvena konferencija u Varaždinu uspješan je nastavak suradnje Veleposlanstva Kraljevine Danske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravlja koja je započela još prošle godine, a svima im je zajednički cilj pronalazak rješenja za liječenje što većeg broja ljudi, trajna edukacija građana i promocija nacionalne strategije borbe protiv dijabetesa.

U sklopu posjeta Varaždinu, veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj Nj. E. Poul Erik Dam Kristensen susreo se sa zamjenikom varaždinskog gradonačelnika Vjeranom Radelićem u gradskoj vijećnici. Tijekom susreta razgovaralo se o danskim investicijama u Hrvatskoj kao i ulozi grada Varaždina u strategiji razvoja grada i povlačenja sredstava iz EU fondova za najavljene projekte.

Komentari