Darko Jurčec bit će novi načelnik PU varaždinske

Objavljeno: 31.08.2012. 09:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: Varaždinski Tjednik

Kao što smo i najavili, glavni ravnatelj policije danas je objavio svoje kandidate za načelnike policijskih uprava. Ministru unutarnjih poslova, koji donosi konačnu odluku, predložio je da imenuje Darka Jurčeca novim šefom varaždinske policije. 

Darko Jurčec (44) bio je jedan od čak šest kandidata koji su se javili na interni oglas MUP-a za novog načelnika PU varaždinske koji je raspisan krajem srpnja.

Ostali kandidati bili su dosadašnji načelnik Rade Sitar, njegov zamjenik Siniša Brkinjač, načelnik odjela policije Ivan Golubić, načelnik PP Varaždin Darko Blaži i načelnik odjela upravnih i zajedničkih poslova Božidar Kocijan.

Nakon provedenog testiranja na Policijskoj akademiji i razgovora sa Povjerenstvom, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić izabrao je  Jurčeca kao najboljeg kandidata i odlučio predložiti ministru unutarnjih poslova da njega imenuje načelnikom PU varaždinske. 

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić može, ali i ne mora prihvatiti sugestiju glavnog ravnatelja no očekuje se da će potvrditi njegov izbor. Zatražio je i mišljenje Županijske skupštine ali ono nije obvezujuće.

Jurčec je u proteklih više od deset godina obnašao dužnost načelnika odjela krim policije u PU varaždinskoj gdje je ostvario zapažene rezultate. 

Rođen je u Puli, a diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Sudjelovao je i na brojnim seminarima i tečajevima  koje su organizirali američki FBI i hrvatski MUP u suradnji sa policijama diljem Europe. 

Komentari