dječji tjedan u punom zamahu

Dašak starog Rima u dječjem vrtiću Tratinčica

Objavljeno: 05.10.2016. 11:58

Foto: Grad Varaždinske Toplice

Kao dio aktualnog Dječjeg tjedna, mališani dječjeg vrtića Tratinčica u Varaždinskim Toplicima su zajedno sa svojim tetama po prvi put organizirali rimski dan.

Rimski dan je uključivao malo rimske kuhinje, kreativne radionice, pravu rimsku vojnu postrojbu i puno ugodnog druženja. Dan je započeo rimskim doručkom od putra, meda i čaja, a kako bi vrtićem prevladavao rimski ugođaj, svi su bili obučeni u rimske toge i dočekivali goste.

Članice Društva Naša djeca pripremile su prigodne priče i osmislile kreativnu radionicu izrade predmeta od gline. No, to je bila samo uvertira u pravo iznenađenje koje je stiglo s posjetom predstavnika rimske vojne postrojbe u kompletnoj ratnoj opremi, uključujući i štitove, koplja i mačeve.

Rimski vojnici su prikazali svoje vještine, a malene polaznike vrtića su i naučili hodati uz uzvik.

Druženje je nastavljeno uz tradicionalne rimske igre, uz koje su mališani mogli isprobati replike autentičnih rekvizita dječje igre u starom Rimu.

Gosti su također mogli razgledati izložbu plakata, likovnih radova i predmeta koje su na temu staroga Rima izradili polaznici vrtića.

Komentari