udruga antifašista prisjetila se kristalne noći

Čupić prozvao Dretara: ''Zašto ljubitelj Tita ne zapali lampaše i za Židove kojima su komunisti oduzeli imovinu?''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.11.2017. 18:44

Zadnja izmjena: 09.11.2017. 18:52

Nakon što smo danas na našem portalu objavili kako Udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije ispred varaždinske sinagoge organizira paljenje lampaša u spomen na Kristalnu noć, na tu se vijest na svojoj facebook stranici osvrnuo poznati varaždinski poduzetnik Denis Čupić. 

<< Danas varaždinski antifašisti pale lampaš kod sinagoge: 'Imamo skupine koje podupiru profašističke snage' >>

Kako je napisao, prof. Dretar koji je predsjednik Udruge antifašističkih boraca bi se isto tako mogao zapitati zašto komunisti nisu vratili sinagogu u funkciju nego iz nje napravili kino te ga nazvao - ljubiteljem Tita.

- Hoće li osuditi i drugove komuniste te socijaliste koji su tim istim židovskim obiteljima koje su preživjele holokaust oduzele, pokrale svu imovinu te ih također protjerali? - pita se Čupić na svojem postu na facebooku, a upitan za komentar za naš portal Čupić dodaje:

- Kad već pali lampaše za Kristalnu noć, zašto ne zapali lampaše za recimo datum kada je provedena nacionalizacija židovske imovine nakon 2. svjetskog rata - rekao je Čupić  i dodao kako nije primjetio da je išta od imovine vraćemo židovskim obiteljima koje su preživjele holokaust. 

 

 

 

Komentari