pomoć za novorođene

Deset naknada od 2000 kuna podijeljeno mladim roditeljima u Općini Trnovec Bartolovečki

Objavljeno: 01.07.2016. 13:24

Zadnja izmjena: 01.07.2016. 14:58

U Općini Trnovec Bartolovečki podijeljeno je deset novih naknada za novorođene, a riječ je o drugoj ovogodišnjoj podjeli nakon što je početkom travnja uručeno 17 takvih naknada.

Roditeljima novorođenih uručena je naknada od 2.000 kuna za pokrivanje dijela troškova nabavke dječje opreme, dodataka dječjoj prehrani, ali i za razne druge potrebe koje su svakako velike u prvih nekoliko mjeseci života djeteta.

– Znam da je kada se gledaju svi troškovi ovo samo simboličan iznos, ali je od srca i to je samo početak brige za naše najmlađe mještane. Naknada za novorođene početak je sustavne brige koje se kasnije vidi kroz sufinanciranje 55 posto ekonomske cijene vrtića. – izjavio je načelnik Općine Zvonko Šamec.

Općine Trnovec Bartolovečki za spomenute programe godišnje izdvaja oko dva milijuna kuna iz svog proračuna. Načelnik je ujedno čestitao roditeljima na prinovama u obitelji ističući nadu da će se negativni trend prirodnog prirasta u općini izmijeniti u slijedećim godinama. Poručio je da Općina radi sve što je u njenoj mogućnosti da mladim obiteljima omogući ugodan i dostojanstven život, mogućnost zapošljavanja i stjecanja primanja dovoljnih za dostojan život.

Općina godišnje za isplatu naknada u proračunu osigurava iznos od otprilike 120 tisuća kuna. U prošloj su godini ukupno podijeljene 54 naknade za što je iz proračuna osigurano 108 tisuća kuna.

Komentari