Dinamo rutinski do 4-0 pobjede protiv Varaždina

Objavljeno: 24.03.2012. 20:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Nakon što su prvom dijelu Varaždinci odolijevali napadima Dinama i grčevito se branili, u drugom poluvremenu nije im bilo spasa. Modri su svoju terensku inicijativu na varaždinskom travnjaku u subotu pretvorili u četiri pogotka. Sušca, koji je dobro čuvao mrežu domaćih  u prvom dijelu, u nastavku su matirali Ibanez, Tomečak, Alispahić i Krstanović...

Nakon početnog ispitivanja snaga u osmoj minuti prva prava prilika za Varaždince. U njoj se našao Dominik Glavina koji je iz kosa s nekih 10 metara pucao preko gola. Pritom se mladi igrač i ozlijedio pa je već u 10. minuti morao napustii teren.

U 19. minuti prvi puta Dinamo je ozbiljno priprijetio preko Tomečaka, koji je sa ruba šesnaesterca uputio opasan udarac, no Sušac je na vratima efektno reagirao odbivši loptu u korner.

Tri minute kasnije varaždinski vratar ponovo je bio na visini, obranivši prvo udarac Sylvestra, potom i Beqiraja gotovo s pet metara.

U 28. Dinamo je ponovo zaprijetio preko Tomečeka, ali njegov udarac naišao je na blok domaće obrane pa je lopta ipak otišla u korner. Isti igrač četiri minute kasnije ponovo je bio u glavnoj ulozi, ali opet je odlično reagirao domaći vratar Sušac.

U 37. minuti velika prilika za Dinamo, Beqiraj je odlično reagirao na dubinsku loptu te se dobro ubacio ispred varaždinskih obrambenih igrač, no njegov lob završio na domaćoj mreži.

Do kraja prvog dijela Dinamo je imao inicijativu, no Modri nisu ništa konkretno napravili pa se rezultatom 0-0 otišlo na odmor.

U četvrtoj minuti nastavka Denis Glavina „počistio“ je Krstanovića na nekih dvadesetak metera i time dao priliku Modrima da ugroze varaždinska vrata. Iz slobodnog udaraca potegao je Ibanez, no lopta se od zida odbila u korner.

U 55. minuti gosti su okrunili terensku inicijativu. Luis Ibanez potegao je s tridesetak metara iz kosa, a lopta je na opće čuđenje sveprisutnih završila u mreži Varaždinaca.

Minutu kasnije varaždinski nogometaši dobro su priprijetili, no dobar ubačaj Pajača nitko nije uspio skrenuti u mrežu, već ju je gostujući vratar Kelava odbio u korner.

U 60. minuti na ubacivanje Ibaneza Tomečak je odlično reagirao poslavši loptu glavom u mrežu domaćina.  

Tri minute kasnije gosti su mogli i povećati prednost, no Pokrivačev udarac s 25 metara zaustavila je vratnica.

U 70. minuti Dinamo vodi 3-0, nakon što se Kovačić prošetao kroz domaći vezni red podvalivši Alispahiću koji je loptu poslao u mrežu.

Dinamo je u nastavku imao inicijativu, a to su kapitalizirali u 84. minuti, kada je Krstanović uspješno izbjegao ofsajd zamku domaće obrane i matirao Sušca za 4-0.

Do kraja nije bilo izglednih prilika ni s jedne strane pa su Dinamovci kući otišli pjevajući utrpavši Varaždincima četiri komada.

NK Varaždin- GNK Dinamo 0-4 (0-0)

Gradski stadion Varaždin

Gledatelja: 2500

Suci: Marin Vidulin (glavni sudac), Diego Žudatić i Zvonko Radić (pomoćni suci), Igor Križarić (4. Sudac)

Strijelci: Ibanez 55, Tomečak 60, Alispahić 70, Krstanović 84

Žuti kartoni: Tonel 29, Jagačić 35, Glavina De. 49

Crveni kartoni:

NK Varaždin: Sušac-Rašić, Aračić, Conjar, De. Glavina- Golik (45. Lončar), Jagačić- Sačer, Grgec,  Glavina(10. Pajač)-Zubak( 69. Tokić)

GNK Dinamo: Keleva-Vrsaljko, Vida, Tonel, Ibanez- Pokrivač- Tomečak, Kovačić, Sammir (68. Alispahić), Sylvestr(73. Calello) –Beqiraj( 45. Krstanović)

 Janžek: Bili smo bezopasni

Trener Varaždinaca bio je potišten zbog viskog poraza svoje momčadi, no razlika u kvaliteti bila je velika.

-Koliko toliko parirali smo u prvom dijelu, no nakon primljenog pogotka jednostavno smo pali. Bili smo totalno bezopasni cijeli susret - rekao je trener NK Varaždina Branko Janžek.

Za razliku od Janžeka, njegov kolega Čačić bio je vrlo zadovoljan igrom i pobjedom svoje momčadi.

- Jako me raduje ova pobjeda, pogotovo jer su odlično odreagirali igrači koji manje igraju. Želim također čestitati Varaždinu što se drži da prvenstvo ostane regularno- rekao je trener Dinamo Ante Čačić.

Komentari