evo detalja

Dječji vrtić Potočnica u Maloj Subotici uskoro kreće u rekonstrukciju i dogradnju

Objavljeno: 17.03.2024. 17:01

Zadnja izmjena: 17.03.2024. 17:03

U prostorijama Općine Mala Subotica je potpisan Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i dogradnji Dječjeg vrtića Potočnica Mala Subotica.

Ugovor su potpisali načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i direktorica tvrtke Đurkin Maja Đurkin Međimurec.

-Odlučili smo se za dogradnju s obzirom da je naš vrtić u potpunosti popunjen te smo podnijeli zahtjev u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava NPOO.C3.1. R1.I1.01 Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv. Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao nadležno tijelo u postupku odabira projekta pozitivno je ocijenilo našu prijavu pa sam s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije 21. veljače 2023. godine potpisao  Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava. Dogradnjom vrtića dobit ćemo 2 nova boravka za jasličke skupine. - istaknu je načelnik Škvorc.

Ukupna vrijednost svih ugovorenih radova za dogradnju vrtića iznosi 791 tisuća eura. Projekt će se financirati  iz Mehanizma za oporavak i otpornost, a Općini Mala Subotica kao korisniku dodijelit će se bespovratna sredstva u iznosu 324 tisuća eura što je ujedno i najviši mogući iznos sufinanciranja.

Komentari