Djedovi i bake iz Ivanca i Varaždina zajednički proslavili Međunarodni dan starijih osoba

Objavljeno: 02.10.2015. 13:20

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Vesna Pravica

U Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin u četvrtak svečano proslavljen Međunarodni dan starijih osoba. Kao i svake godine njegovi korisnici i zaposlenici, pomno su isplanirali taj događaj, tako da se s probama zbora i solista te drugih sudionika programa započelo prije dva mjeseca...

Ove su se  godine za razliku od prethodnih, programu pridružili i korisnici prijateljskog Doma za starije osobe “Sv. Ivan Krstitelj“ iz Ivanca koji su izveli i svoj petnaestminutni program pjevanjem i recitacijama.

Svečanosti u Domu su se odazvali Predrag Štromar, župan Varaždinske županije, Alen Kišić, zamjenik župana, Ruža Jelovac, pročelnica za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Varaždinske županije, Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina, Josip Hehet, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina i Jadranka Bahlen, predsjednica Saveza udruge umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije.

Sve korisnike i izvođače programa, goste i korisnike Doma iz Ivanca pozdravila je ravnateljica Doma Tamara Ljubić. Ona je naglasila važnost obilježavanja dana starijih osoba, njihovog dostojanstva i razumijevanja problema koje osobe treće životne dobi imaju.

Sve je prisutne pozdravio i Tomislav Jalšovec, ravnatelj Doma za starije osobe „Sv. Ivan Krstitelj“ iz Ivanca. Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina toplim se riječima obratio korisnicima i gostima, a nakon njega sve su prisutne pozdravili Alen Kišić, dožupan i Predrag Štromar, župan Varaždinske županije koji je naglasio ulogu vodećeg doma socijalne skrbi u županiji i zadovoljstvo što uvijek naiđe na vrlo pozitivnu atmosferu i dobre vibracije u ovim našim prostorima.

Jadranka Bahlen, predsjednica Saveza udruge umirovljenika Varaždinske županije izjavila je da će i nadalje voditi brigu i nastojati pomagati udruge koje promiču važnost aktivnog starenja.
U programu koji je ovoga puta bio nešto kraći nastupili su članovi Pjevačkog zbora - solisti Miroslav Mladenović, Mira Lipak i Fanika Bogović, te Ivan Jembrih koji je 'odigrao' mali skeč pod nazivom „Oporuka“ nasmijavši publiku.

O važnosti i značenju dana starijih o soba govorila je Ružica Juras, korisnica Doma, a članovi Kluba za starije osobe otplesali su Bunjevačko kolo.

Na kraju samog programa nastupili su korisnici Doma iz Ivanca, pjesmom i recitacijom. Za ovaj nastup uvježbale su ih Anka Žulić u glazbenom dijelu i Jasminka Latin, socijalna radnica Doma Ivanec  u recitatorsko-scenskom. 

Komentari