Prilika za humanost

Dođite u subotu na teniski turnir u Varaždin i donirajte za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma

Janja Dračić / udruga Pogled

Objavljeno: 06.09.2016. 14:07

Zadnja izmjena: 06.09.2016. 14:17

Foto: udruga Pogled

Dana 10.09.2016. na terenima TK Varteks, Varaždin održat će se šesti po redu teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma.

Cilj humanitarne akcije je skupiti sredstva neophodna za nastavak provođenja senzomotoričkih vježbi i različitih terapija za članove udruge Pogled (stotinjak djece i tri odrasle osobe s poremećajima iz spektra autizma s područja Varaždinske i Međimurske županije). Teniski klub „Varteks“, Udruga za autizam „Pogled“ i NC Lions Club Varaždin Millennium pozivaju sve ljude dobre volje da, bilo kao donatori ili sudionici teniskog turnira, podrže ovu akciju. Poremećaji iz spektra autizma podrazumijevaju kvalitativno oštećenje socijalnih interakcija, kvalitativno oštećenje komunikacije i ograničene, ponavljajuće stereotipne obrasce ponašanja, interesa i aktivnosti. Provođenjem vježbi, radionica i terapija postiže se poboljšana motorička kontrola, poboljšava se ponašanje djeteta te njegove govorne i kognitivne vještine, a sve sa svrhom njihove pripreme i lakšeg uključivanja u redovni predškolski i školski sustav obrazovanja i, kasnije, samostalnog života.

Prošle je godine pomoglo gotovo 50 donatora i prikupljeno je 21.813,00 kn. Sredstva utrošena su na provedbu socijalizacijskog i sportsko-rekreativnog programa, kao i na edukaciju volontera i ostale aktivnosti. Uz Vašu pomoć ove godine moglo bi se prikupiti još više sredstava kojima će se financirati nastavak započetih aktivnosti.

Komentari