SIGURNOST U PROMETU

Dogovorene mjere za povećanje sigurnosti u prometu na području općine Beretinec

Objavljeno: 06.05.2020. 18:44

Zadnja izmjena: 06.05.2020. 18:50

Na inicijativu i poziv načelnika Općine Beretinec, danas je održan sastanak u vezi sigurnosti u prometu, a zbog povećanog prometa teretnim vozilima, posebice kamionima, županijskim cestama u Općini Beretinec.

U Općini Beretinec primijetili su u posljednje vrijeme pojačan promet teretnih kamiona županijskom cestom D35-Tužno-Črešnjevo-Beretinec. Isto tako zaprimili su pritužbe građana koji imaju stambene objekte uz tu cestu i to da prilikom prolaza teretnih kamiona dolazi do intenzivne vibracije stambenih objekata kao i do nesnosnih količina prašine.

Na sastanku su, uz načelnika Općine Beretinec Igora Kosa, prisustvovali Žaneta Žilić, viša inspektorica za promet Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Danijel Posavec, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave varaždinske, Davor Bezak, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu, Dejan Radat, Županijska uprava za ceste Varaždinske županije te Matija Kefelja, zamjenik načelnika.

Veća kontrola prometa

Viša inspektorica Žilić napravila je analizu prometa i ograničenja teških vozila (7,5 tona) kroz Općinu te predložila da od slijedećeg tjedna prometni inspektori budu na terenu i kontroliraju promet spomenutih vozila.

Posavec je naglasio da u Općini ima dosta prometne signalizacije koja je izbijedila i nije uočljivi što i policiji predstavlja problem u provođenju mjera sigurnosti. Od strane Općine i ŽUC-a dogovoreno je da se znakovi obnove, a PU varaždinska će također na terenu kontrolirati promet i mjeriti brzinu.

Nadzor brzine

Općina Beretinec nabavit će dva kućišta za nadzorne kamere koje snimaju brzinu prometa te će se postaviti na lokacije županijskih cesta u Općini. Također, Općina Beretinec napraviti će detaljnu analizu svih nerazvrstanih cesta te MUP-u predložiti mjere za povećanje sigurnosti, a nakon njihove suglasnosti izradit će se elaborat Povećanja sigurnosti prometa i realizirati predložene mjere.

Svi sudionici sastanka složili su se da će se prema Varkomu i izvođaču radova Brodska Posavina apelirati da se županijske ceste asfaltiraju što prije. Načelnik ima informaciju i obećanje od strane izvođača radova da će tijekom lipnja i srpnja biti ŽC asfaltirane.

Komentari