ana šafranec

DOŽIVJETI STOTU Čelnici Brezničkog Huma družili se s najstarijom žiteljkom općine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.01.2020. 10:19

Zadnja izmjena: 15.01.2020. 10:24

Čelnici Općine Breznički Hum obišli su Anu Šafranec, najstariju žiteljku općine o kojoj se odnedavno brine  udomiteljica Mirjana Kuzelj u obiteljskom domu u naselju Jelenšćak nedaleko Podruta kod Novog Marofa.

Ana Šafranec rođena je 12. siječnja 1920. godine u Čanjevu, a sve do pred mjesec dana živjela je u Radešiću, naselju općine Breznički Hum. Završila je četveroljetku osnovne škole u skladu s tadašnjim propisima te se vrlo mlada udala i sa suprugom Mirkom imala dvije kćeri. Cijeli je život obavljala kućanske i poljoprivredne poslove, a u starijoj dobi nakon smrti jedne kćerke i unuke ostala je živjeti s praunukom.

- Saznavši da je baka Ana Šafranec naša najstarija žiteljka, poželjeli smo joj na njen stoti rođendan dobro i postojano zdravlje te je upitali za tajni recept dugovječnosti – kazao je načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić, posjetivši slavljenicu zajedno s predsjednikom općinskoga vijeća Brankom Matakom i vijećnicima Vjekoslavom Bukalom i Željkom Sremecom. Čestitari su baki donijeli korisne darove. Slavljenica je zahvalila na dobrim željama i darovima te je istaknula kako se oporavila i preporodila otkako je pred mjesec dana postala korisnica obiteljskog doma Jelenšćak.

 

Komentari