Dragutin Kliček novi predsjednik Savjeta mladih grada Varaždina

Objavljeno: 12.10.2012. 15:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: -

Dragutin Kliček novi je predsjednik Savjeta mladih Grada Varaždina. 

Odlučili su tako članovi novog saziva Savjeta mladih u kojem, osim Kličeka, sjede i Vedrana Duić, Bojan Raos, Denis Mladenović, Leon Žganec Brajša, Gordan Kocijana, Tim Hrvaćanin, Matija Štefinčak i Jan Kerekeš.

Kliček je za predsjednika izabran na dvogodišnji mandat, dok je potpredsjednikom imenovan Denis Mladenović, a zapisničarkom Vedrana Duić.

Da se krenulo ozbiljno, pokazuje šest točaka pripremljenih već za prvu sjednicu, gdje je odlučeno da će se krenuti u izradu gradskog programa djelovanja za mlade.

On bi trebao biti osnovica socijalne, zdravstvene, kulturne te politike slobodnog vremena mladih u gradu, kako bi se smanjila aktualna problematika nedostatka sadržaja za mlade u gradu i sadržaja prilagođenog mladima.

Također, najavljeno je i pokretanje Facebook stranice kako bi se povećala vidljivost Savjeta, a istodobno ga učinilo bližim i dostupnijim mladima.

- Želimo da savjet postane spona između mladih i grada, da olakša komunikaciju između mladih i gradskih institucija. Moramo vidjeti kakva je situacija ostala od prošlog saziva, te se svi zajedno primiti posla. Ekipa je uistinu odlična i željna raditi, tako da vjerujem da neće izostati rezultata - istaknuo je Kliček.

Usto, najavljena je i konferencija savjeta mladih iz okolnih gradova i županije kako bi čuli i njihova iskustva i probleme, te ujedno vidjeli gdje se može zajedničkim snagama poboljšati situaciju mladih. 

Komentari