Dražen Ožeg vraća se u AK Sloboda, gdje će trenirati bacače

Objavljeno: 31.08.2012. 08:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Dražen Ožeg, jedno od najznačajnijih imena varaždinskog sporta i čovjek koji je više od pola života proveo u atletici, nakon više desetljeća vraća se u AK Sloboda, gdje će preuzeti treniranje za bacačke discipline...

Ožeg je ponudu Ivana Domislovića, predsjednika kluba, sa zadovoljstvom prihvatio, a još prošlog tjedna sastao se sa svojim atletičarima.

- Unazad dvije godine trenirao sam svoje unuke, Viktora i Jana, također članove AK Sloboda, tako da sam u biti stalno i bio uz klub – rekao je Dražen Ožeg.

Ožegu je, kako kaže, stadion Slobode drugi dom, a osim što su pod njegovim trenerskim vodstvom proizašle brojne generacije uspješnih sportaša, bio je i organizator brojnih mitinga koji su privlačili atletičare iz cijelog svijeta. Jedan od takvih mitinga je svakako dobro poznati memorijal Ašli i Boris Kožar.

- Bio sam sportski direktor Međunarodnog mitinga atletskih bacača. Iako je miting bio amaterski, dolazili su bacači koji su osvajali medalje na svjetskim natjecanjima te sudjelovali na Olimpijskim igrama – rekao je Ožeg. Inače, Dražen Ožeg od veljače ove godine počasni je predsjednik AK Sloboda.

Predsjednik kluba I. Domislović rekao je kako mu je namjera da klub podigne na višu razinu, ali i da vrati u klub ljude koji su poput Ožega davno otišli.

- Profesor Ožeg je nesporno najveće trenersko ime atletike i općenito sporta u Varaždinu i šire. I nakon 50 godina pokazao je nevjerojatnu vitalnost i ambiciju da se bavi onim što najviše voli, a to je rad sa mladima prema najvišim pedagoškim standardima. Od njega očekujem da će uz rad sa mladim atletičarima uspjeti otkriti i osposobiti svog trenerskog nasljednika - rekao je Domislović.

Dražen Ožeg je samo jedan od primjera trenera i sportskih djelatnika koji su prije više desetljeća napustili klub.

- Namjera nam je vratiti sve koji su razočarani otišli. Ujedno je to poziv i svim bivšim članovima, simpatizerima,rekreativcima da postanu članovi starog-novog kluba - rekao je Domislović.

Komentari