Druga gimnazija Varaždin provodi međunarodni projekt "MemoEco"

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 24.04.2013. 16:34

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger / VT

Druga gimnazija Varaždin provodi bilateralni međunarodni projekt uz odobrenje i sufinanciranje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a škola partner joj je gimnazija Vaso Pelagić iz BiH (distrikt Brčko).

Riječ je o projektu pod nazivom „MemoEco“, a bavi se suvremenim temama iz ekologije.

Susret će se održati od 25. do 27. travnja, a tokom trodnevnog susreta učenici Druge gimnazije Varaždin ugostit će 21 učenika. U njihovoj pratnji doći će i osam nastavnika iz škole partnera.

Sudionici susreta će, kao gosti, sudjelovati u radionicama, predavanjima i terenskoj nastavi koje su pripremili učenici i njihovi mentori, nastavnici Druge gimnazije Varaždin u sklopu svoje redovite ili dodatne nastave.

Teme radionica su: Lov i lovstvo, Smeđi medvjed, Razvrstavanje otpada, Hranilišta i škrinjice za ptice, Obnovljivi izvori energije, Štednja energenata u kućanstvu, Zakonski okviri zaštite prirode i Koracima prirode. Također, prikazat će se i učenički video uradak "Osjetilo ljubavi: ruke".

Kroz spomenute radionice učenici će upoznati princip zaštite prirode naše škole i države, te aktivnosti koje su u sklopu provođenja projekta osmislili učenici i nastavnici Druge gimnazije Varaždin ili ih već otprije provode.

Članovi projektnog tima Druge gimnazije Varaždin su ravnateljica Zdravka Grđan, koordinator projekta prof. Mario Slatki, Ivana Sekol, prof., Jasminka Trojko, prof., Jordanka Horvat, prof. i Branka Čoh, prof.

Komentari