DŠR Salinovec domaćin 29. seoskih igara starih sportova

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 03.08.2013. 20:24

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Facebook

U nedjelju, 4. kolovoza u Salinovcu će se održati tradicionalne, 29. po redu Seoske igre starih sportova, u organizaciji Društva za športsku rekreaciju Salinovec.

Okupljanje će početi u 9 sati svečanim mimohodom, dok će u 10 sati varaždinski dožupan Alan Košić i službeno otvoriti Igre.

Na natjecanje je prijavljeno sveukupno 9 ekipa: Gornji Bogičevci iz Brodsko - posavske županije, Vukosavljevica iz Virovitičko-podravske županije, Ludbreški Vinogradi, Lepoglavska Ves, Stažnjevec, Margečan, Lančić-Knapić, Poljana Biškupečka i Salinovec.

Već tradicionalno, ekipe će se natjecati u sljedećim disciplinama: skok u dalj s mjesta, hodanje na štakama, sastavljanje pluga, potezanje štapa, penjanje na stup, nošenje košare na glavi, trčanje u vreći, vožnja živih tačaka, bikovanje, bacanje kamena s ramena, potezanje užeta za žene i muškarce, te muzikanti seoskih igara.

Prema riječima Stjepana Hudoletnjaka, predsjednika DŠR Salinovec, očekuje se sudjelovanje oko 450 rekreativaca svih starosnih dobi. Nakon cjelodnevnog druženja, u 19 sati bit će proglašeni pobjednici Igara i dodijeljene nagrade - tradicionalni pehari od gline.

Komentari