Dva Varteksa igraju prvu utakmicu "navijačkog" i "originalnog" kluba

Piše: NK Varteks

Objavljeno: 24.09.2012. 15:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: NK Varteks

U nedjelju 30. rujna po prvi će se puta u službenoj utakmici jedan navijački, takozvani „community“ nogometni klub susresti sa nogometnim klubom od kojeg je potekao. U sklopu 7. kola II. Županijske nogometne lige Varaždinske županije, Skupina Istok, „navijački“ NK Varteks sučeliti će se sa NK Varaždin ŠN, klubom koji je nasljednik NK Varaždina od kojeg je, odvajanjem navijača od kluba zbog promjene imena, nastao NK Varteks. Utakmica će biti odigrana na Stadionu Varteksa u Zagrebačkoj ulici.

Navijački klubovi nisu novost u svijetu. Još prije desetak godina navijači Manchester Uniteda, nezadovoljni činjenicom da je njihov klub postao „tvornica novca“ za bogate vlasnike, osnovali su FC United of Manchester koji se danas natječe u sedmom rangu engleskog nogometa.

Na sličan način osnovani su i navijački klubovi Liverpoola, Wimbledona, Austrije iz Salzburga i još nekoliko nogometnih klubova no niti jedan od tih klubova još nije imao priliku u službenoj se utakmici sučeliti sa klubom od kojeg je potekao.

Spletom okolnosti ta se prilika pruža varaždinskom NK Varteksu. „Originalni“ NK Varteks, odnosno NK Varaždin, prošle je sezone zbog velikih dugova izbačen iz Prve hrvatske nogometne lige u najniži rang natjecanja u kojem se nalazi i prošle godine osnovani NK Varteks. Ždrijeb je odlučio da se „originalni“ i „navijački“ klub sučele u 7. kolu II. ŽNL, a NK Varteks uspio se izboriti da toj utakmici bude domaćin na Stadionu Varteksa u Zagrebačkoj ulici.

Ta bi utakmica trebala biti pravi festival županijskog nogometa. Dva županijska drugoligaša sučeliti će se na stadionu koji je nekad bio jedan od najljepših u 1. HNL. Svoj dolazak najavili su mnogobrojni navijači Varteksa, predstavnici „navijačke“ Austrije iz Salzburga ali i mnogobrojni nogometni zaljubljenici iz cijele Hrvatske koji podržavaju koncept navijačkog kluba.

Utakmica će biti odigrana u nedjelju, 30. rujna, s početkom u 19 sati. 

Komentari