DVD Martijanec održao svoju 119. godišnju Skupštinu

Objavljeno: 21.01.2015. 09:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: DVD Martijanec

Izvor: galerija-images/dvd martijanec

U prostorima vatrogasnog doma u Martijancu, 17. siječnja, održana je 119. redovna sjednica Skupštine Dobrovoljnog vatrogasnog društva Martijanec.

Na samoj sjednici bilo je prisutno više od 200 vatrogasaca. Uz brojne izaslanike dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja općine Martijanec, bili su prisutni i vatrogasci iz svih dijelova Varaždinske županije, kao i pobratimljeno društvo DVD Glogovnica iz Koprivničko-križevačke županije te dva pobratimljena društva iz susjedne Republike Slovenije, PGD Ptujska Gora i PGD Martjanci.

Domaćinima iz DVD-a Martijanec i svim prisutnim gostima srdačno su se obratili predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović, zamjenik župana Varaždinske županije i ujedno načelnika Stožera zaštite i spašavanja Varaždinske županije Alen Kišić, načelnik Općine Martijanec Marijan Horvat, zamjenica načelnika Općine Martijanec Sanja Tkalčić-Fajt, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Martijanec Dragutin Bestijanić i zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Općine Martijanec Darko Jandrok. Isti su izrazili velike riječi zahvale te pohvale rada i uspjeha članica i članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Martijanec.

O radu DVD-a Martijanec u 2014. godini kroz izvještaj sve prisutne upoznao je predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Martijanec Saša Lenček te iz istog iznio najzanačajnije događaje u protekloj godini. Posjet i prijem članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Martijanec kod Predsjednika Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ive Josipovića, uključivanje u najveću humanitarnu akciju u Republici Hrvatskoj odnosno prikupljanje pomoći stradalim od poplava u Slavoniji, veliki uspjeh natjecateljskih desetina DVD-a Martijanec i to u kategoriji podmlatka od 6 do 12 godina, a koji su na 25 vatrogasnih natjecanja osvojili 23 pehara i medalje te predstavljali ime DVD-a Martijanec širom ludbreške regije.

Od intervencija najviše je bilježeno poplava i radova na vodi te sanacija nakon poplava tako da je interventna postrojba od interesa za Općinu Martijanec u 2014. izlazila na ukupno 14 intervencija vezanih uz radove na vodi odnosno poplave, 2 intervencije zbog požara i 1 ostalu tehničku intervenciju.

U plan rada za 2015. godinu članstvo DVD-a Martijanec pored svih zadaća koje obavljaju u vatrogastvu i društvenom životu općine Martijanec, kao najveći prioritet stavljena je organizacija i kreiranje obaveza te poslova oko proslave 120. Obljetnice  vatrogastva u Martijancu te čuvanja velike humane tradicije.

Na samoj sjednici podijeljena su priznanja i zahvale te su primljeni novi članovi i članice DVD-a Martijanec. Prijem u redove vatrogasnog društva ima trend rasta svake godine u svim dobnim kategorijama članstva.
Predsjednik DVD-a Martijanec

{gallery}dvd martijanec{/gallery}

Komentari