DVD-u Martijanec vatrogasno vozilo MUP-a vrijedno 120 tisuća kuna

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 10.11.2013. 12:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: varazdinska-zupanija.hr

U sklopu proslave Dana Općine Martijanec, upriličena je primopredaja vatrogasnog vozila Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Martijanec.

Primopredaji je uz veliki broj gostiju, načelnika Policijske uprave Varaždinske Darka Jurčeca i njegovog zamjenika Darka Blažija te glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića,  prisustvovao i zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić.

Nakon pozdravnih riječi načelnika općine Martijanec Marijana Horvata, čestitke je uputio i zamjenik župana.

- Izražavam zahvalnost Ministarstvu unutarnjih poslova, a posebno ministru koji je poklonio ovo vatrogasno vozilo, čime se sigurnost svih stanovnika ove općine zasigurno podiže na višu razinu. Čestitam i vatrogascima općine Martijanec na požrtvovnosti, trudu i hrabrost kojeg ulažu u zaštiti imovine i ljudi - rekao je Košić te izrazio nadu kako će vatrogasci vozilo više koristiti za vježbu, a ne za intervencije.

Inače, vrijednost vatrogasnog vozila koje je DVD-u Martijanec doniralo Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske je oko 120 tisuća kuna.

Samo će vozilo uvelike pomoći u obavljanju poslova zaštite i spašavanja, ali i za osposobljavanja i vježbe vatrogasaca ludbreškog područja, koji su upravo tijekom prošlogodišnjih poplava i velikog požara u Općini Martijanec pokazali da se na njih uvijek može računati.

Izvor: varazdinska-zupanija.hr

Komentari