DVD Varaždinbreg obnavlja vatrogasni dom na Haliću

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 10.04.2014. 10:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija

Vatrogasni dom na Haliću ide u generalnu rekonstrukciju uz punu podršku razvojne agencije „AZRA“, koja je pripremila i kompletirala svu potrebnu dokumentaciju za javni natječaj kojeg je raspisalo ministarstvo gospodarstva RH za potporu o energetskoj učinkovitosti za 2014.godinu.

Tugomir Horvat predsjednik DVD-a Varaždinbreg potpisao je 21. ožujka s ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom u prostorijama Varaždinske županije ugovor za potporu energetskoj učinkovitosti u iznosu od 200 tisuća kuna, koje će DVD iskoristiti za izmjenu stolarije,sanaciju krovišta i vanjsku termo fasadu od 10 centimetara.

Pošto je prema natječaju trebalo osigurati minimalno 25 posto vlastitih sredstava koje  mi nemamo, tu nam je pomogla Varaždinska županija na čelu sa županom Predragom Štromarom u iznosu od 50 tisuća kuna.

Investicija na vatrogasnom domu na Haliću prelazi 250.000,00 kuna. Pošto su odobrena sredstva strogo namjenska, članovi DVD-a garantiraju da će biti tako i potrošena.
- U ime svih članova DVD-a, u ime svih udruga,stranaka i mjesnog odbora koje koriste naš dom za svoje aktivnosti zahvaljujemo se ministarstvu gospodarstva RH , županiji Varaždinskoj, vatrogasnoj zajednici Varaždinske županije i općini Gornji Kneginec na potpori koju su nam dali da nakon dugih niz godina uredimo naš i Vaš dom – naglasio je predsjednik DVD-a Tugomir Horvat.                                                                                            

Komentari