Dvjestotinjak mališana iz Varaždina i okolice posjetilo Muzej vatrogastva

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 19.05.2015. 16:41

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 11:57

Foto: MHV

Muzej hrvatskog vatrogastva je otvorio svoja vrata posjetiteljima u sklopu manifestacija Europska noć muzeja i Međunarodni dan muzeja. U subotu 16. svibnja i ponedjeljak 18. svibnja Muzej je posjetilo više od 300 zainteresiranih građana...

Organizatore pratećih događanja posebno veseli broj od oko 200 djece iz Varaždina i okolnih mjesta koja su u organizaciji vrtića i škola došla u Muzej.

Glavna tema ove manifestacije u Muzeju bila je angažman vatrogasaca u poplavama, a uz stalni postav Muzeja, posjetitelji su mogli razgledati izložbu fotografija snimljenih za vrijeme prošlogodišnje poplave u županjskoj Posavini kao i video isječke iz medija. O angažmanu varaždinskih vatrogasaca na poplavama predavanje je održao zapovjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Stjepan Kovaček, a Darko Piškor iz Hrvatske vatrogasne zajednice opisao je rad Vatrogasnog stožera za vrijeme poplava u županjskoj Posavini.

Za najmlađe posjetitelje održana je radionica kao i upoznavanje s opremom I vozilima pripadnika Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu i Javne vatrogasne postrojbe Varaždin.

Manifestacija je završena u kinu “Galerija” projekcijom dokumentarnog filma “Heroji među nama”, koji prikazuje uobičajeni dan Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba. Sniman većinom pomoću kamera instaliranih na kacigi, dokumentarac svjedoči o opasnostima vatrogasnog poziva prikazanima iz perspektive vatrogasca.

Muzej hrvatskog vatrogastva u sklopu ovih svjetski značajnih manifestacija uspješno je predstavio građanima svoj program.

Broj posjetitelja koji je u stalnom porastu govori o zainteresiranosti građana i turista za ovaj segment hrvatske povijesti, ali i o atraktivnosti postava Muzeja.
 

Komentari