doznajemo

eTV - Novi Marof dobiva investiciju od 120 milijuna eura: 'Jednu stvar osigurat će za 100 godina'

Za Grad Novi Marof, kako je istaknuo gradonačelnik Siniša Jenkač, investicija predstavlja jedno od najvećih poduzetničkih ulaganja u povijesti Grada...
Objavljeno: 31.07.2023. 08:48

Zadnja izmjena: 31.07.2023. 09:12

Jučer je u promet puštena Istočna obilaznica Novog Marofa, projekt na kojeg se čekalo 30-ak godina, a u njenoj se neposrednoj blizini nalazi i tvrtka Knauf Insulation koja je nedavno najavila investiciju vrijednu 120 milijuna eura.

Investicija se odnosi na novu održivu proizvodnu liniju koja uključuje inovativnu tehnologiju električnog taljenja, a proširenje će omogućiti tvornici da više nego udvostruči svoj godišnji proizvodni kapacitet za rješenja za uštedu energije, otvori više od 70 novih radnih mjesta u procesu i ojača svoju poziciju na europskom tržištu.

Za Grad Novi Marof, kako je istaknuo gradonačelnik Siniša Jenkač, investicija predstavlja jedno od najvećih poduzetničkih ulaganja u povijesti Grada, a zbog nje će se mijenjati i prostorni plan Varaždinske županije i urbanistički i prostorni plan Grada Novi Marof radi uvođenja novih trafostanica, dalekovoda i proširenja zone.

- Velika je to stvar za Knauf Hrvatska, velika je to stvar i za Novi Marof, radi se o ogromnoj investiciji, ali i o povećanju proizvodnje i broja zaposlenih. Također, nova trafostanica i dalekovod za čitavu regiju Novi Marof značit će napajanje s dvije strane, što je važno u slučaju kvara. Kapitalan je to projekt koji osigurava struju za stanovništvo za sljedećih sto godina, kao i za poduzetnike koji većinom svi funkcioniraju na struju – rekao je Jenkač.

'Kupac za cijelu zonu Ključ'

- Napravili smo plan, dalje projektiramo obilaznicu, a imamo već i potencijalnog kupca za čitavo područje Gospodarske zone Ključ. Polako krećemo sa završetkom projektne dokumentacije što se tiće ceste, muči nas nekih 40 kvadrata u Oštricama - najavio je.

Komentari