natjecao se 51 učenik

Evo koji srednjoškolci su matematički lumeni – najbolji sa županijskog natjecanja u matematici

Objavljeno: 16.03.2017. 12:29

Zadnja izmjena: 16.03.2017. 12:29

Foto: Arhiva

Čak 51 učenik je sudjelovao na županijskom natjecanju iz matematike koje se održalo i Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin. Učenici su bili raspoređeni u dvije kategorije, u kategoriju A ulazile su sve matematičke gimnazije, dok su se u kategoriji B natjecale sve druge škole.

Svi učenici s dva ili više mentora su polaznici Centra izvrsnosti za matematiku, a u A kategoriji najbolji su učenici Prve gimnazije Varaždin.

  • Prvi razred: Sva tri mjesta osvojili su gimnazijalci, tako je prvo mjesto pripalo Andrei Križanić, drugo Nini Sokol, a treće Janku Vrčeku. Mentorice su bile Ana Grozdanić i Tamara Srnec.
  • Drugi razred: Natjecatelji drugog razreda su također bili iz klupa Prve gimnazije Varaždin, te je tako prvo mjesto osvojila Marta Mihin, uz mentora Stanka Divjaka i Tamaru Srnec, drugo mjesto je pripalo Viktoru Divjaku, iz mentorice Maricu Dolenec – Jurinić i Tamaru Srnec, dok je treće osvojio Petar Benjak, uz mentoricu Anu Grozdanić i Tamaru Srnec.
  • Treći razred: U trećem razredu prva dva mjesta su osvojili učenici Prve gimnazije Varaždin, Ilija Srpak je uz mentore Stanka Divjaka i Ratka Višaka osvojio prvo mjesto, drugo mjesto je, uz iste mentore pripalo Aleksandri – Saši Božović, a treće mjesto su podijelili Adam Ban iz Prve gimnazije Varaždin i Benyamin Taourirt iz Srednje škole Ivanec uz mentore Maricu Dolenec Jurinić i Ratka Višaka.
  • Četvrti razred: Troje najboljih maturanata u A kategoriji je također bilo iz klupa Prve gimnazije Varaždin, te je tako Josip Kelava osvojio prvo mjesto, Marin Kišić drugo, a Ivan Avirović treće. Svim trima mentori su bili Ivana Tkalčec i Ratko Višak.

Najbolji u B kategoriji 

  • Prvi razred: U sljedećoj, B kategoriji u kojoj su se natjecale sve druge škole, u prvom je razredu prvo mjesto osvojila Mateja Vuradin, učenica Druge gimnazije Varaždin uz mentorice Nataliju Buden i Tamaru Srnec. Drugo mjesto je pripalo Dariu Hanžeku iz Elektrostrojarske škole, uz mentore Miroslava Smuđa i Tamaru Srnec, a treće mjesto je osvojio Ivan Inkret, također iz Elektrostrojarske škole.
  • Drugi razred: Od učenika drugih razreda, najbolji je bio Goran Lončar, učenik Elektrostrojarske škole i uz mentoricu Sanju Engler, drugo mjesto je pripalo Antoniji Engler iz Prve gimnazije Varždin, a uz mentoricu Andreju Veršić i Tatjanu Plantak. Treće pak je mjesto osvojila Karolina Klen iz Graditeljske, prirodoslove i rudarske škole, a uz mentoricu D. Vever – Rabuzin.
  • Treći razred: Učenici trećeg razreda Srednje škole Ivanec, Teodora Peček je uz mentoricu Maricu Dolenec Jurinić i Sanru Petrić osvojila prvo mjesto, dok je drugo pripalo Mihaelu Rodeku, uz mentoricu Mariju Kušen i Sandru Petrić.
  • Četvrti razred: Od natjecatelja iz 4. kategorije, prvo mjesto je osvojila Eleonora Detić iz Prve gimnazije Varaždin uz mentorice Anicu Sakač i Sonju Ivančić, a čak tri učenika su podijelila drugo mjesto. Radi se o Benjaminu Mavreku iz Elektrostrojarske škole, potom učenicima Borni Zbodulji i Ivanu Sedlaniću iz Srednje škole Ivanec.

Komentari