13 grupa

Fašnička hajdučija zavladala Lepoglavom i još se počastila krafnama

Objavljeno: 08.02.2016. 14:59

Zadnja izmjena: 16.02.2016. 08:13

Foto: Grad Lepoglava

Gradom Lepoglavom nakratko su zavladale maškare kojima je gradonačelnik Marijan Škvarić predao ključeve Grada...

Učinio je to za trajanja tradicionalne manifestacije Fašnik u Lepoglavi koja je  okupila oko 300 maškara.

- Ove je godine na Fašniku u Lepoglavi sudjelovalo 13 maskiranih grupa iz naših vrtića, škola, s cijelog područja grada i okolice te Međimurja. Svi smo se dobro zabavili, od publike do sudionika – istaknula je Ljubica Dubovečak, direktorica Turističke zajednice grada Lepoglave koja je uz pokroviteljstvo Grada i ove godine organizirala Fašnik u Lepoglavi.

Vođene Limenom glazbom Lepoglava, maškare su prodefilirale centrom Lepoglave stigavši do terase restorana Ivančica, gdje su se predstavili okupljenoj publici te preuzele ključeve Grada.

- Prinče maškara, ovaj ključ ti je ujedno i pokora. On nosi svoju težinu. Pazi na njega i budi ponosan što ga imaš. Ipak je Grad Lepoglava grad s UNESCO-ve liste – poručio je gradonačelnik Škvarić predajući ključeve Grada maškarama.

Nakon što su se publici predstavili kuhari, likovi iz Ledene bajke, političari, vampiri, patuljci, punkerice, plesačice, dedeki i bakice, strašila, cekeri, cimeri i uspavane ljepotice, pročitana je presuda Fašniku. 

Kao i svake godine Fašnik je optužen za sve nedaće koje su zadesile Lepoglavu i zbog kojih je naposljetku proglašen krivim i spaljen.

Organizator Fašnika u Lepoglavi sve je sudionike i gledatelje počastio krafnama i toplim napitcima.

Komentari