dani općine petrijanec

Foto - Atraktivne konjičke igre i ove godine u Zelendvoru, evo kako je bilo

U igrama sudjeluju sudionici sa konjima i konjskim zapregama te brojni dodatni sadržaji. Zelendvor je u povodu 150-e godišnjice pripremio i vola na ražnju za sve posjetitelje... 
Objavljeno: 25.06.2023. 17:02

Zadnja izmjena: 25.06.2023. 17:02

Foto: Boris Matijašec

Tradicionalno, povodom Dana Općine Petrijanec, danas se održavaju međunarodne konjičke igre u Zelendvoru u organizaciji Udruge "Konj moj prijatelj" i Općine Petrijanec.

U igrama sudjeluju sudionici sa konjima i konjskim zapregama te brojni dodatni sadržaji. Zelendvor je u povodu 150-e godišnjice pripremio i vola na ražnju za sve posjetitelje. 

- Ovo su 27. po redu Konjičke igre koje se tradicionalno održavaju tijekom proslave Dana Općine Petrijanec te stoga želim zahvaliti Udruzi "Konj moj prijatelj" koja već 27. puta po redu organizira ove atraktivne igre u Zelendvoru. U petak nas je nažalost pogodila jaka tuča, nadamo se da će danas vrijeme do kraja dana biti lijepo kako bismo uspješno proveli ovu divnu manifestaciju. Sudionika je svake godine sve više, zahvaljujemo svima koji su se odazvali na manifestaciju - rekao je načelnik Općine Željko Posavec.

Otvorenju ovogodišnjih Konjičkih igara prisustvovao je i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

- Svaki kutak Varaždinske županije specifičan je po određenoj manifestaciji pa tako i Zelendvor. Sve to daje posebnu dušu i draž Županiji, ali svega toga nebi bilo da nema naših entuzijasta koji se uključuju u rad pojedinih udruga. Želim da se više nikad ne ponovi prošli petak kada je ovo područje pogodila tuča, posljedice se još danas zbrajaju, a upravo zbog takvih nepogoda treba iskoristiti lijepo vrijeme za drušenje - rekao je Stričak.

Komentari