Evo detalja

Foto - Djeca iz vrtića 'Bambi' u Petrijancu naučila što rade učiteljice u školama

Objavljeno: 17.10.2023. 13:52

Zadnja izmjena: 17.10.2023. 13:52

Foto: Općina Petrijanec

Djeca iz Dječjeg vrtića Bambi u Petrijancu imala su priliku u sklopu projekta i u suradnjim s mamama koja su ujedno i učiteljice, upoznati se s tim zanimanjem. 

Polazak u školu predstavlja veliku promjenu u životu djeteta i njegove obitelji. Na neki je način to prvi veliki korak na putu k zrelosti, a psiholozi kažu da je polazak u školu jedan od najuzbudljivijih, ali i najstresnijih događaja u djetetovom životu. Djeca iz Dječjeg vrtića Bambi do toga imaju još dosta vremena, ali svejedno su se odlučila pripremiti. 

Ispred škole su ih dočakale ravnateljica škole Valerija Paljak i učiteljice Marija Majhen i Marija Radovan. Odvele su ih do vanjske učionice gdje su djela rješavala zadatke, slagalice, puzzle te igrala školice.  Nakon igra vani, posjetili su školsku knjižnicu, te sjeli u školske klupe gdje su im uz igru i ples pokazali što to učiteljice i djeca rade u školi.

Interakcijom vrtića i škole djecu se potiče na pozitivan stav i interes prema školi, uvježbava put do škole, ali i pokazuje podršku i sigurnost u novom okruženju i budućim izazovima.

Komentari